Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Το ξανθό γαλανομάτικο "φασόλι"!!


Η Stacy Ann Ferguson κοινώς γνωστή ως Fergie είναι η τραγουδίστρια, ηθοποιός, fashion designer και στιχουργός που έγινε γνωστή μέσα από το ραπ συγκρότημα "Black eyed peas". Γεννημένη στην Καλιφόρνια από Ρωμαιοκαθολικούς γονείς, δασκάλους σε σχολείο,οι οποίοι χώρισαν όταν η Fergie ήταν στην εφηβεία. Από μικρή έμαθε χορό και έκανε φωνές σε καρτούν. Ήταν μαζορέτα, άριστη μαθήτρια, πρωταθλήτρια στο συλλαβισμό λέξεων και προσκοπίνα. Εφόδια που θα έλεγε κανείς πως μεγάλωνε το καλύτερο κορίτσι που θα ακολουθούσε μια συνετή ζωή μακρυά από ναρκωτικά και έντονες σεξουαλικές ανησυχίες. Οι γονείς της σίγουρα δε περίμεναν την μετέπειτα εξέλιξη την μικρής Fergie, όπως μετονομάστηκε  Δηλωμένη bisexual με έντονη σεξουαλικότητα που δε γνωρίζει όρια, εθισμένη για αρκετό καιρό με την μεθαμφεταμίνη "τον πιο δύσκολο γκόμενο, που έπρεπε να χωρίσει" όπως η ίδια είπε και ένα ροκ attitude που βάζει κάτω μέχρι και τους πιο διάσημους rock star. Γύρω στο 2001 έβγαινε με τον ποπ σταρ Justin Timberlake και το 2009 μετά από 5 χρόνια σχέσης παντρεύτηκε με καθολικό γάμο τον αγαπημένο της Josh Duhamel (ηθοποιός). Έχει βαθιά αισθησιακή φωνή, ζουμερό σώμα, έντονη προσωπικότητα και Ιταλικό ταμπεραμέντο παρόλο που η καταγωγή της είναι από Ιρλανδία, Σκωτία, Μεξικό και κάτι από την φυλή των "Απάτσι"....Η σεξοβόμβα της ραπ ροκ είναι πλέον 37 χρονών και ακόμα φρέσκια και ποθητή! Ας δούμε εν συντομία τις στάσεις της καριέρας της...

1. Wild Orchid
Γυναικείο Αμερικάνικο γκρουπ όπου έκανε τα πρώτα της μουσικά βήματα, δίνοντας 3 δίσκους ξεκινώντας το 1992 και αποχωρώντας από το γκρουπ το 2001 λόγω κακής συνεννόησης με την δισκογραφική εταιρεία τους. 

[ Wild Orchid - At night i pray ]

2. The Black Eyed Peas
Αποχωρώντας από τις Wild Orchid και παλεύοντας με τη εξάρτησή της από την μεθαμφεταμίνη, το 2002 βρέθηκαν στο δρόμο της το ραπ γκρουπ Black eyed peas που από το 2000 είχαν μείνει χωρίς γυναικεία φωνητικά και μετά από ένα δοκιμαστικό την συμπεριέλαβαν στο γκρουπ κίνηση που αποδείχτηκε "ματ". Μεγάλες επιτυχίες έρχονταν η μία πίσω από την άλλη και η φήμη της Fergie χτύπησε κόκκινο!!

[ The black eyed Peas - Where is the love? ]

3. The Dutchess
Η προσωπική δουλειά της Fergie και το παρατσούκλι που της έμεινε και κράτησε από τις μέρες των Wild Orchid το φύλαγε για όνομα δίσκου που κυκλοφόρησε σόλο το 2006.

[ Fergie - Big girls don't cry ]

4. Will i am
Η πρώτη τους συνεργασία ήταν για το single των Black eyed peas "Shut up" το 2003 και έπειτα συνεργάστηκαν και στο προσωπικό της άλμπουμ σε 2 tracks.

[ Fergie - Fargalicious ]

5. Ludacris
Στο πρώτο και μοναδικό της σόλο άλμπουμ συνεργάστηκε και με τον Ludacris στο τραγούδι "Glamorous".

[ Fergie ft Ludacris - Glamorous ]

6. Slash
Στον πρώτο προσωπικό ομώνυμο δίσκο(2010) του κιθαρίστα με το ημίψηλο καπέλο των Guns n roses Slash, τραγουδά και πρωταγωνιστεί στο videoclip η εκρηκτική Fergie στο τραγούδι "Beautiful dangerous".

[ Slash ft Fergie - Beautiful Dangerous

7. Aerosmith
Το 2007 στο US fashion rocks ο Tayler σφυρίζει μετά το "give me a kiss" στην Fergie που κάθεται στα πρώτα καθίσματα δίπλα στη σκηνή και τραγουδάνε μαζί το "Walk this way".

[ Aerosmith ft Fergie - Walk this way

8. Koda Kumi
Η Γιαπωνέζα Koda Kumi συνεργάστηκε στο EP της "Moon" το 2008 με την Fergie στο τραγούδι "That ain't cool".

[ Koda Kumi ft Fergie - That ain't cool

9. Nelly
Συμμετέχει στο πέμπτο άλμπουμ του ράπερ Nelly το 2008 "Brass Knuckles" στο τραγούδι "Party people".

[ Nelly ft Fergie - Party People ]

10. David Guetta
Στο τέταρτο άλμπουμ του DJ και παραγωγού David Guetta "One Love" το 2009, συμμετέχει στα φωνητικά στο τραγούδι "Getting over you" μαζί με τον Chris Willis και τους LMFAO.

[ David Guetta & Chris Willis ft Fergie & LMFAO - Getting over you ]

Συντάκτρια άρθρου: Christina Corleone


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου