Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Η "γοργόνα" που ήθελε να γίνει rock star


Η Cherilyn Sarkisian ή κοινώς γνωστή ως Cher είναι η μελαχρινή σεξοβόμβα με τις διαφορετικές και εκκεντρικές περσόνες της, τις πλαστικές που αρνείται ότι έκανε, την μουσική καριέρα που πειραματίστηκε σε όλα σχεδόν τα είδη, την καριέρα της ηθοποιού, με την δική της μόδα και την πολυτάραχη προσωπική ζωή. Η μητέρα της pop φιγούρας που έκανε αυτά που κάνουν τώρα η Madonna και η Lady Gaga να μοιάζουν παιδικά. Η γυναίκα "γάτα" με τις εννιά ζωές που τόλμησε να αγνοήσει το μοντέλο "America's sweetheart" και να φερθεί σαν το κακό κορίτσι κάνοντας όσα καμία γυναίκα δε θα τολμούσε και μάλιστα παραμένοντας στην κορυφή, γιατί; γιατί είναι η Cher. Δερμάτινα σακάκια, τρύπια καλσόν, ζαρτιέρες, αποκαλυπτικά τοπάκια και μια σεξουαλικότητα που ποτέ δεν έκρυψε, φλερτάροντας με το "για πάντα νέα". Ας το πάρουμε όμως λίγο από την αρχή, ο πατέρας Αμερικανός νταλικέρης, τζογαδόρος και αλκοολικός, η μάνα Cherokee καταγωγής, μοντέλο και ηθοποιός σύντομα χώρισαν όταν η Cher ήταν ακόμα 10 μηνών. Η μητέρα της με 8 γάμους στο ενεργό της και μετά από πολύ φτώχεια (μέχρι και σε ορφανοτροφείο αναγκάστηκε να κλείσει για λίγες εβδομάδες την μικρή Cher) έπιασε την καλή και παντρεύτηκε ένα τραπεζίτη ο οποίος εξασφάλισε σε όλους στέγη και στην Cher σπουδές σε ιδιωτικό σχολείο. Σε ηλικία 16 χρονών το ατίθασο πνεύμα και η καλλιτεχνική φύση της Cher που από μικρή ηλικία την έσπρωχνε για μεγαλεία και δόξες την έκανε να παρατήσει το σχολείο και να πάει στο Λος Άντζελες. Εκεί γνώρισε τον πρώτο της άντρα και καλλιτεχνικό ντουέτο Sonny Bono ο οποίος την βοήθησε να ξεπεράσει το stage fright και την ανέβασε αλλά και την έριξε καλλιτεχνικά και μη, μιας και την κεράτωνε ασυστόλως αλλά και καλλιτεχνικά πολλές επιλογές του αποδείχτηκαν φούσκες. Μαζί απόκτησαν μία κόρη (η οποία αργότερα ομολόγησε ότι είναι λεσβία κάτι που η Cher το αποδέχτηκε αμέσως), πολύ δόξα μέσα από show και κοινή μουσική πορεία και ένα διαζύγιο το 1972. Η Cher ξαναπαντρεύτηκε τρία χρόνια αργότερα τον ιδρυτή του γκρουπ Allman brothers band, Gregg Allman και απέκτησαν μαζί ένα γιο, 9 μέρες μετά τον γάμο τους χώρισαν λόγο τα προβλήματα αλκοολισμού και ηρωίνης που αντιμετώπιζε ο Gregg. Μία γυναίκα βίος και πολιτεία που συχνά πήγαινε με μικρότερους της, γεμάτη tattoo που πλέον θέλει να αφαιρέσει επειδή έγιναν μόδα, ένας χαρακτήρας που "γουστάρει" να προκαλεί! Η "Goddess of Pop" όπως είναι το παρατσούκλι της έχει τόσα πολλά στο βιογραφικό της που ένα άρθρο πάντα θα είναι λειψό.

1. Sonny & Cher
Το καλλιτεχνικό ζευγάρι σε σκηνή, οθόνες αλλά και στη ζωή που χώρισαν μετά από έναν ατυχή γάμο και μία κόρη. Ο Bono το 1998 πέθανε σε ένα ατύχημα με σκι και η Cher τον τίμησε με έναν δακρύβρεχτο επικήδειο, άλλωστε 13 χρόνια ήταν αυτά συνεργασίας και αγάπης.

[ Sonny & Cher - I got you babe ]

2. Meat Loaf
Για το τρίτο στουντιακό άλμπουμ του Meat "Dead ringer" συνεργάζονται στο τραγούδι "Dead ringer for love".

[ Meat Loaf ft Cher - Dead ringer for love ]

3. Eric Clapton, Neneh Cherry, Chrissie Hynde
Μια διασκευή των "The Judds" στο τραγούδι τους "Love can build a bridge" σε συνεργασία με την κιθαρίστρια των Pretenders, την Σουηδή τραγουδίστρια Neneh και τον μοναδικό Clapton βγήκε το 1995 και ανέβηκε τα UK charts με σκοπό να μείνει εκεί για αρκετό καιρό.

[ Cher, Eric Clapton, Neneh Cherry, Chrissie Hynde - Love can build a bridge ]

4. Jake Shears
Στο εικοστό έκτο άλμπουμ της Cher "closer to the truth" συμμετέχει ο τραγουδιστής των Scissor scisters στο "take it like a man". (δυστυχώς δεν έχει βίντεο, αλλά μπορείτε να το ακούσετε από το δίσκο)

5. Lady Gaga
Το τραγούδι "The greatest thing" δεν βγήκε ποτέ λόγο της άρνησης της Gaga δηλώνοντας μη ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα.

[ Cher ft Lady Gaga - The greatest thing ]

6. Georgia Holt
Ένα ντουέτο με την μητέρα της το οποίο βρίσκεται στο άλμπουμ της Holt "Honky tonk woman".

[ Cher & Georgia Holt - I'm just your yesterday ]

7. Rob Stewart
Το ντουέτο "Bewitched, bothered and bewildered" βρίσκεται στο δίσκο του Rob "As time goes by: the great American songbook, volume II".

[ Rob stewart & Cher - Bewitched, bothered and bewildered ]

8. Rosie O' Donnell
Ένα ντουέτο με την κωμικό Rosie κυκλοφόρησε το 1999 στο χριστουγεννιάτικο άλμπουμ "A Rosie christmas".

[ Cher & Rosie O' Donnell - Christmas (baby please come home)

9. Elijah Blue Allman
Με τον γιο της Elijah συμμετέχουν στο soundtrack της ταινίας "A walk on the moon" με το ντουέτο "Crimson and clover".

[ Cher & Elijah Blue Allman - Crimson and clover ]

10. Spinal Tap 
Μαζί με το parody metal group συνεργάζονται το 1992 στο ντουέτο "Just begin again" στο άλμπουμ τους "Break like the wind".

[ Spinal Tap ft Cher - Just begin again ]

Συντάκτρια άρθρου: Christina Corleone

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου