Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Καρφί εννέα ιντσών!!


Ο Michael Trent Reznor είναι ο ιδρυτής του συγκροτήματος Nine Inch Nails που έχει συμβάλει μουσικά σε πολλούς καλλιτέχνες και σε soundtrack γνωστών ταινιών. Γεννημένος στην Πενσιλβανία, οι γονείς του χώρισαν και εκείνος έμεινε με την γιαγιά και τον παππού του οι οποίοι και τον μεγάλωσαν. Από 5 χρονών έμαθε να παίζει πιάνο και να συνθέτει για να ξεφύγει από την περιορισμένη ζωή της μικρής πόλης που έμενε. Στο Γυμνάσιο συμμετείχε σε Jazz μπάντα αλλά και στην μπάντα της παρέλασης του σχολείου. Εμπνευσμένος από τον Prince έμαθε σύντομα να παίζει όλα τα όργανα μόνος του, εκτός των ντραμς. Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιους με την τραγουδίστρια των How to destroy angels, Mariqueen Maandig. το δεύτερο άλμπουμ των NIN ηχογραφήθηκε στο στούντιο Le pig στην έπαυλη όπου η γυναίκα του Roman Polanski και άλλοι καλεσμένοι της δολοφονήθηκαν από μέλη του "Charle's Manson family". Το όνομα του στούντιο το εμπνεύστηκε από τα σκαλίσματα των δολοφόνων στην πόρτα της ηθοποιού Sharon Tate από την ημέρα της δολοφονίας. Ο Trent έχει πολύ ιδιαίτερο και σκοτεινό μουσικό στυλ που εύκολα κανείς διακρίνει σε όποιες συνεργασίες και αν έχει κάνει. Η υπογραφή του και το trademark του είναι έντονο μέχρι και σήμερα στην Industrial Μουσική σκηνή.

1. Nine inch nails
Το συγκρότημα που δημιούργησε και ηγήθηκε από το 1988 μέχρι και σήμερα με μια μικρή διακοπή, εντάξει νομίζω ότι και μόνο το όνομα τα λέει όλα...

[ NIN - Came back haunted ]

2. How to destroy angels
Το 2010 ανακοινώθηκε πως ο Trent μαζί με τον Atticus Ross και την γυναίκα του δημιούργησαν ένα ηλεκτρονικό σχήμα τους How destroy angels οι οποίοι υφίστανται μέχρι και σήμερα.

[ How to destroy angels - Keep it together ]

3. Option 30
Στο κολέγιο δημιούργησε την New wave μπάντα Option 30 που παράτησε για να μετακομίσει στο Cleveland.

[ Option 30 - Show me what is like ]

4. The innocent 
Αφού παράτησε το κολέγιο και μετακόμισε στο Cleveland μπήκε στην AOR μπάντα The innocent παίζοντας πλήκτρα. Μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ,  τρεις μήνες αργότερα τους παράτησε.

[ The innocent - Top secret ]

5. Ministry
Στο πρότζεκτ των Ministry "1000 homo DJs" τραγουδά με παραμορφωμένη φωνή το "Supernaut" των Black Sabbath.

[ 1000 homo DJs - Supernaut ]

6. Tori Amos
Στο δίσκο "Under the pink" της Tori κάνει φωνητικά στο τραγούδι "past the mission".

[ Tori Amos - Past the mission ]

7. Queens of the stone age
Στο νέο άλμπουμ των QOTSA "...Like clockwork" κάνει φωνητικά στο "Kalopsia", ενώ ο ίδιος ο Josh Homme αποκάλυψε πως είχε κάνει ξανά φωνητικά στο άλμπουμ τους "Era Vulgaris".

[ Queens of the stone age - Kalopsia ]

8. Sound city
Συμμετέχει στο ντοκιμαντέρ του frontman των Foo fighters, Dave Grohl και παίζει πλήκτρα στο τελευταίο track του soundtrack "Mantra", μαζί με τον Grohl στα τύμπανα και τον Josh Homme στην κιθάρα.

[ Sound city - Mantra ]

9. Tapeworm
Από το 1995 μέχρι το 2004 ο Trent μαζί με τον Danny Lohner, τον Atticus Ross και τον Maynard James Keenan δούλευαν κάτω από το όνομα Tapeworm ένα πρότζεκτ που δε βγήκε ποτέ στα ράφια των δισκοπωλείων, δύο όμως τραγούδια τους έγιναν γνωστά από live εκτελέσεις, ένα από αυτά είναι και το "Passive".

[ Tapeworm - Passive ]

10. Marilyn Manson
Ο Trent έχει αναλάβει την παραγωγή του πρώτου δίσκου του Manson "Portrait of an American family" και αρκετά τραγούδια στους δίσκους "Smells like children" και "Antichrist superstar".

[ Marilyn Manson & Trent Reznor - The beautiful people ]

Συντάκτρια άρθρου: Christina Corleone


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου