Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Το πρόσωπο πίσω από τη μάσκα...


Ο Corey Taylor είναι ο άνθρωπος ιδρυτής του group Stone sour και η μάσκα τρόμου "φτιαγμένη από ανθρώπινο δέρμα" πίσω από τους Slipknot. Μια μορφή που γύρω της γυρίζουν πολλές φήμες και ίντριγκα και ζητήματα ανοιχτά που και ο ίδιος δεν έχει καταφέρει να τα λύσει. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μεγαλωμένος από την ανύπαντρη μητέρα του, γνώρισε τον πατέρα του σε μεγάλη ηλικία και η γιαγιά του ήταν αυτή που τον μύησε στην κλασσική ροκ μουσική και του άνοιξε τους δρόμους ξεκινώντας με τον Elvis. Το σπίτι του φτωχικό έμοιαζε με τα εξώφυλλα των black sabbath που δεν άργησε να ανακαλύψει. Το Halloween και ο τρόμος από μικρό τον συνέπαιρναν και ήταν και η αφορμή για να διεισδύσει αργότερα στους Slipknot. Από 15 χρονών είχε πρόβλημα με τα ναρκωτικά και αργότερα με το αλκοόλ. Πατέρας παιδιών από διαφορετικές γυναίκες που πλέον είναι χωρισμένος αλλά παντρεμένος με την νυν γυναίκα του Stephanie Luby. Οι φήμες θέλουν (που ο ίδιος έχει δημιουργήσει) να τον έχει σώσει η πρώην γυναίκα του από απόπειρα αυτοκτονίας κάτι που ο ίδιος άλλαξε και αρνήθηκε λέγοντας πως τελικά ήταν ο κολλητός του αυτός που τον έσωσε. Η μάσκα του "χάθηκε-κλάπηκε" από τον Dom Howard των Muse αλλά όπως φαίνεται ο δεύτερος την πήρε από ένα φαν αφού ο πρώτος την είχε πετάξει κατά την διάρκεια συναυλίας. Ένας μύθος, μία φήμη, ένα σύννεφο πλανάται γύρω από τον Corey που μια μας λέει τι συνέβη και μια μας το αναιρεί. Μια αναμφίβολα "διχασμένα" καλλιτεχνική περσόνα που όλοι τον αγαπήσαμε σε ότι πρότζεκτ και αν ανέλαβε. 

1. Stone Sour
Ιδρυτικό μέλος της μπάντας που παράτησε για τους Slipknot αλλά επέστρεψε και πάλι σε αυτή πέντε χρόνια μετά.

[ Stone Sour - Through glass ]

2. Slipknot
Οι Slipknot έμοιαζαν να ταιριάζουν πιο πολύ στην περσόνα του καθώς άφησε τους stone sour "στα κρύα του λουτρού" για να ετοιμάσει το ντεμπούτο άλμπουμ με τους Slipknot.

[ Slipknot - Wait and bleed ]

3. Soulfly
Στο δεύτερο άλμπουμ "Primitive" της μέταλ μπάντας Soulfly κάνει φωνητικά στο τραγούδι "Jumpdafuckup".

[ Soulfly ft Corey Taylor - Jumpdafuckup ]

4. Apocalyptica
Στο άλμπουμ τους "Worlds collide" τραγουδά στο κομμάτι "I'm not Jesus".

[ Apocalyptica ft Corey Taylor - I'm not Jesus ]

5. Damageplan
Στην μικρής διάρκειας μπάντα από το Τέξας, αφού έκανε μόνο ένα άλμπουμ "New found power" συμμετέχει στο τραγούδι "fuck you".

[ Damageplan - Fuck you ]

6. Travis Barker
Στο πρώτο σόλο άλμπουμ του drummer των Blink-182 "Give the drummer some" κάνει φωνητικά στο κομμάτι "on my own".

[ Travis Barker ft Corey Taylor - On my own ]

7. Dream theater
Στο άλμπουμ τους "Systematic chaos" κάνει την αφήγηση στο "Repentance" μαζί με πολλούς άλλους.

[ Dream theater - Repentance ]

8. Steel Panther
Μια συνεργασία που ο ίδιος όπως είπε την ευχαριστήθηκε με την ψυχή του με την heavy metal μπάντα Steel Panther στα single "Death to all but metal", "eyes of a panther" και "Asian hooker".

[ Steel Panther - Death to all but metal

9. Roadrunner united
Στο πρότζεκτ της δισκογραφικής εταιρείας Roadrunner records για τον εορτασμό των 25ων γενεθλίων της συμμετέχει στο τραγούδι "The rich man".

[ Roadrunner united - The rich man ]

10. Biohazard
Στο έκτο άλμπουμ τους "Uncivilization"  συμμετέχει με φωνητικά στο "Domination".

[ Biohazard - Domination ]

Συντάκτρια άρθρου: Christina Corleone

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου