Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Η βασίλισσα του alternative angst με τα υπέροχα μαλλιά!!


Η Alanis Nadine Morissette είναι γνωστή σε όλους τραγουδίστρια του "Ironic", "hand in my pocket" και αρκετών άλλων single που ξεπήδησαν στα 90'ς μέσα από την οθόνη του Mtv και όλοι χαζεύαμε τα μακρυά κυματιστά μαλλιά της τραγουδώντας ασυναίσθητα τους στίχους των τραγουδιών που είχαμε χιλιοακούσει. Η Alanis γεννήθηκε και  μεγάλωσε στον Καναδά, μια μικρή και ανεξάρτητη χώρα όπου ήταν η τοπική του ηρωική τραγουδίστρια, μέχρι που το άλμπουμ Jagged little pill έκανε την φήμη της παγκόσμια. Μεγαλώνοντας ως καθολική και με καλούς βαθμούς, έχει και ένα δίδυμο αδερφό που γεννήθηκε 12 λεπτά μετά, έμεινε με την οικογένειά μέχρι να γίνει διάσημη και να ενηλικιωθεί. Χρόνια αργότερα και αφού πλέον μένει στην Αμερική κατάφερε να παντρευτεί και να πάρει την Αμερικανική υπηκοότητα, αποκτώντας και ένα γιο με τον κατά 6 χρόνια νεότερό της ράπερ Mario Treadway. Έχει ανακηρυχθεί ως η πιο sexy χορτοφάγος και υποστηρίζει τον θηλασμό όπως και έκανε με τον γιο της. Η Alanis έχει μια ιδιαίτερη και πολύ χαρακτηριστική φωνή που σε συνδυασμό με τους στίχους της είναι αδύνατον να την μπερδέψεις με άλλη. Έχει σκηνοθετήσει αρκετά από τα videoclip της και έχει συνεργαστεί και με λίγους καλλιτέχνες και σε πολύ "ιδιαίτερα" πρότζεκτ ας δούμε όσα καταφέραμε να μαζέψουμε...

1. Ringo Starr
Έχει συνεργαστεί με το σκαθάρι Ringo στο άλμπουμ του "Vertical man" κάνοντας φωνητικά στο "drift away" μαζί με τον Tyler των Aerosmith και τον Tom Petty.

[ Ringo Starr - Drift away ]

2. Dave Matthews band
Συμμετέχει σε δύο τραγούδια του δίσκου "Before these crowded streets" κάνοντας φωνητικά στα "don't drink the water" και "spoon".

[ Dave Matthews band - Don't drink the water ]

3. Jonathan Elias
Στο πρότζεκτ του παραγωγού ταινιών και σειρών Jonathan συμμετέχει μαζί με άλλους μουσικούς στο δίσκο "The prayer cyrcle" τραγουδώντας το "Mercy".

[ Jonathan Elias - Mercy ]

4. Tricky
Στο έκτο άλμπουμ "Blowback" του Άγγλου μουσικού της trip hop σκηνής Tricky, συμμετέχει στο εναρκτήριο κομμάτι "Excess".

[ Tricky - Excess ]

5. Avrile Lavigne
Live at house blues η Alanis με την μικρότερή της επίσης από Καναδά Avrile ανέβηκαν στην σκηνή και ερμήνευσαν μαζί τα "Ironic" και "Losing grip".

[ Alanis Morissette & Avrile Lavigne - Losing grip ]

6. 1 giant leap
Στο πρότζεκτ του ενός εκ των δύο Faithless "1 giant leap" συμμετέχει στο τραγούδι "arrival".

[ 1 Giant leap - arrival ]

Συντάκτρια άρθρου: Christina Corleone

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου