Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ο πραγματικός Ψαλιδοχέρης με την...θεραπεία!!


Ο Robert James Smith είναι ο frontman της Αγγλικής μπάντας The cure. Πηγή έμπνευσης για τον Tim Burton και την τότε φιγούρα-πρωταγωνιστή του Ψαλιδοχέρη έχει συμβάλει στη μουσική αλλά και στον κινηματογράφο, τα κόμικ και όχι μόνο. Η ιδιαίτερη προσωπικότητά του με το μαύρο ξασμένο μαλλί, το μαύρο eyeliner και το κόκκινο κραγιόν τον κατέταξε στο κίνημα της goth σκηνής αν και ο ίδιος δε στηρίζει καθόλου αυτή την ταύτιση. Οι στίχοι του σκοτεινοί, ατμοσφαιρικοί συνδυάζονται με μια μουσική επένδυση που καλύπτει φάσματα της alternative, της goth αλλά και της Punk rock μουσικής. Γεννημένος Blackpool της Αγγλίας είναι το τρίτο παιδί κατά σειρά της οικογένειας "που βγήκε κατά λάθος" αλλά οι γονείς του τον κράτησαν και σκέφτηκαν να του χαρίσουν και μια μικρότερη αδερφή η οποία θα τον επηρέαζε αλλά και θα τον προσανατόλιζε μεγαλώνοντας. Αρχικά έμαθε να παίζει πιάνο αλλά επειδή η μικρή αδερφή του ήταν ένα παιδί θαύμα στο συγκεκριμένο όργανο το παράτησε για την κιθάρα. Συμμετείχε σε πολλά σχολικά συγκροτήματα, ένα από τα οποία οι "Malice" θα γινόντουσαν αργότερα οι "The Cure" με τον Robert σε πρώτο πλάνο παρόλο που εκείνος ήθελε πάντα στο γκρουπ να παίζει δεύτερο ρόλο. Είναι παντρεμένος με την Mary Poole  αλλά δε έχουν παιδιά. Η ξεχωριστή του φωνή αλλά και περσόνα έχει φιλοξενηθεί σε πολλά και διάφορα πρότζεκτ, ας δούμε μερικά από αυτά.

1. Junkie XL
Στο τρίτο άλμπουμ του ηλεκτρονικού μουσικού παραγωγού Junkie XL "Radio JXL:a broadcast from the computer hell cabin" κάνει φωνητικά στο τραγούδι "Perfect blue sky" το 2003.

[ Junkie XL ft Robert Smith - Perfect blue sky ]

2. Blink-182
Στο πέμπτο ομότιτλο άλμπουμ των Blink-182 συμμετέχει τραγουδώντας το "All of this" το 2003.

[ Blink-182 ft Robert Smith - All of this ]

3. Earl Slick
Στο προσωπικό δίσκο "Zig Zag" του κιθαρίστα του Bowie και αρκετών άλλων, Earl τραγουδάει το "Believe".

[ Earl Slick ft Robert Smith - Believe ]

4. Blank & Jones
Με το Trance ντουέτο από τη Γερμανία έχει συνεργαστεί στο έκτο άλμπουμ τους "Monument" δίνοντας μια διαφορετική εκτέλεση του δικού του "A forest".

[ Blank & Jones ft Robert Smith - A forest ]

5. Junior Jack
Το 2003 εμφανίζεται και στο single "Da hype" του Ιταλού house DJ παραγωγού Junior Jack.

[ Junior Jack ft Robert Smith - Da hype ]

6. Tweaker
Στο δεύτερο άλμπουμ "2 a.m. wakeup call" της Αμερικανικής μπάντας Tweaker κάνει φωνητικά στο τραγούδι "Truth is".

[ Tweaker ft Robert Smith - Truth is ]

7. Billy Corgan
Στο πρώτο και μοναδικό σόλο άλμπουμ "TheFutureEmbrace"  του τραγουδιστή και frontman των Smashing Pumpkins, ο Robert τραγουδά και παίζει κιθάρα στο "toLOVEsomebody".

[ Billy Corgan ft Robert Smith - toLOVEsomebody ]

8. Faithless
Στο άλμπουμ "To all new arrivals" του trip hop group Faithless κάνει φωνητικά στο τραγούδι "Spiders, crocodiles & kryptonite" με το δικό του τραγούδι "Lullaby".

[ Faithless ft Robert Smith - Spiders, crocodiles & kryptonite ]

9. Paul Hartnoll
Στο σόλο άλμπουμ "The ideal condition" του παραγωγού που σχημάτισε τους Orbital Paul συμμετέχει στο τραγούδι "Please". Δυστυχώς δεν υπάρχει σχετικό βίντεο στο youtube.

10. Crystal castles
Το 2010 το "Not in love" με τους Καναδούς Crystal castles γνωρίζει τεράστια επιτυχία παγκοσμίως.

[ Crystal castles ft Robert Smith - Not in love ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου