Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Το αστέρι της ΒαρκελώνηςΗ Estrella Damm Daura δημιουργήθηκε το 2006, μετά από δύο χρόνια έρευνας της ζυθοποιίας ως εναλλακτική πρόταση γι αυτούς που έχουν δυσανεξία στην γλουτένη.  Θεωρείται η καλύτερη μπύρα χωρίς γλουτένη καθώς το ποσοστό που περιέχει βρίσκεται στα 6ppm που απαιτείται για τα προϊόντα χωρίς γλουτένη.  Παράγεται από βύνη κριθαριού και έχει την τυπική γεύση μιας lager.


Η Daura έχει λάβει διεθνή βραβεία και έχει κερδίσει δύο φορές το βραβείο "καλύτερης μπύρας χωρίς γλουτένη" το 2008 και το 2009 στον διαγωνισμό World Beer Awards.  Έχει αλκοόλ 5,4% και σερβίρεται στους 4-6 βαθμούς Κελσίου.


Οι χορηγίες της σε μεγάλες αθλητικές δραστηριότητες όπως οι Ολυμπιακοί αγώνες, το ποδόσφαιρο και η ιστιοπλοΐα την οδήγησαν στο να αποσπάσει ένα χρυσό μετάλλιο από το Royal Order of Merit in Sport το 2007.


Η ζυθοποιία συνεργάζεται με αγρότες στην υδρολογική λεκάνη του Έβρου από όπου προμηθεύεται την ποικιλία του κριθαριού η οποία έχει τα επιθυμητά χαρακτηριστικά για τους ζυθοποιούς της.  Το κριθάρι μεταφέρεται στο βυνοποιείο της ζυθοποιίας για την μετατροπή του σε βύνη.  Η ζυθοποιία είναι από τις λίγες που διατηρούν δικό τους βυνοποιείο στην Ισπανία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.  Η μεσογειακή ποικιλία ρυζιού pearl που περιλαμβάνεται στην συνταγή της Estrella δίνει μια ξεχωριστή νότα στην γεύση της.


Η Estrella Damm, έγινε διεθνώς " η μπύρα της Βαρκελώνης" και είναι διαθέσιμη σε πολλά μπαρ και εστιατόρια διαφόρων χωρών, μεταξύ των οποίων το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Ιταλία, η Γερμανία, προσφάτως και η Ελλάδα.


Πηγή: Beer catalog 2012

2 σχόλια: