Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Το αστέρι της Βαρκελώνης



Η Estrella Damm Daura δημιουργήθηκε το 2006, μετά από δύο χρόνια έρευνας της ζυθοποιίας ως εναλλακτική πρόταση γι αυτούς που έχουν δυσανεξία στην γλουτένη.  Θεωρείται η καλύτερη μπύρα χωρίς γλουτένη καθώς το ποσοστό που περιέχει βρίσκεται στα 6ppm που απαιτείται για τα προϊόντα χωρίς γλουτένη.  Παράγεται από βύνη κριθαριού και έχει την τυπική γεύση μιας lager.


Η Daura έχει λάβει διεθνή βραβεία και έχει κερδίσει δύο φορές το βραβείο "καλύτερης μπύρας χωρίς γλουτένη" το 2008 και το 2009 στον διαγωνισμό World Beer Awards.  Έχει αλκοόλ 5,4% και σερβίρεται στους 4-6 βαθμούς Κελσίου.


Οι χορηγίες της σε μεγάλες αθλητικές δραστηριότητες όπως οι Ολυμπιακοί αγώνες, το ποδόσφαιρο και η ιστιοπλοΐα την οδήγησαν στο να αποσπάσει ένα χρυσό μετάλλιο από το Royal Order of Merit in Sport το 2007.


Η ζυθοποιία συνεργάζεται με αγρότες στην υδρολογική λεκάνη του Έβρου από όπου προμηθεύεται την ποικιλία του κριθαριού η οποία έχει τα επιθυμητά χαρακτηριστικά για τους ζυθοποιούς της.  Το κριθάρι μεταφέρεται στο βυνοποιείο της ζυθοποιίας για την μετατροπή του σε βύνη.  Η ζυθοποιία είναι από τις λίγες που διατηρούν δικό τους βυνοποιείο στην Ισπανία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.  Η μεσογειακή ποικιλία ρυζιού pearl που περιλαμβάνεται στην συνταγή της Estrella δίνει μια ξεχωριστή νότα στην γεύση της.


Η Estrella Damm, έγινε διεθνώς " η μπύρα της Βαρκελώνης" και είναι διαθέσιμη σε πολλά μπαρ και εστιατόρια διαφόρων χωρών, μεταξύ των οποίων το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Ιταλία, η Γερμανία, προσφάτως και η Ελλάδα.


Πηγή: Beer catalog 2012

2 σχόλια: