Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Η Σουηδέζα με τα λακκάκια!!


Η Nina Elisabeth Persson είναι η πανέμορφη, ελκυστική τραγουδίστρια της alternative rock μπάντας Cardigans. Γεννημένη στη Σουηδία το 1974 εντάχθηκε στους Cardigans το 1992 μετά από μουσικές αναζητήσεις του γκρουπ ανάμεσα σε metal και ποπ ακούσματα. Η ίδια παίζει φυσαρμόνικα, κιθάρα, πιάνο και τύμπανα και δημιούργησε τη δική της σόλο καριέρα με όνομα A Camp, παραμένοντας όμως και στους Cardigans με τους οποίους δουλεύουν το καινούριο τους άλμπουμ. Είναι παντρεμένη με τον Αμερικανό συνθέτη και συγγραφέα Nathan Larson. Οι δισκογραφικές την ήθελαν να ποζάρει σαν Pin up girl κάτι όμως που αρνήθηκε και απέβαλε γρήγορα δείχνοντας πως οι Cardigans δεν είναι άλλη μια ποπ μπάντα, ποζάροντας έτσι στο video clip του "favorite game" σαν άλλη Θέλμα και Λουίζ. Η μαγευτικά απαλή φωνή, η προσεγμένη εμφάνιση και η ελκυστικότητά της την ανέδειξε γρήγορα και εκτός Σουηδίας καταφέρνοντας έτσι να συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες. Ας δούμε κάποιες από τις συνεργασίες της...

1. Cardigans
Με την Σουηδική μπάντα που έκανε το ντεμπούτο της σαν τραγουδίστρια έβγαλαν 6 άλμπουμ και έγιναν παγκοσμίως γνωστοί για τον σκληρό ποπ-ροκ ήχο τους.

[ Cardigans - Favorite game ]

2. A Camp
Το σόλο side project της Nina που δημιουργήθηκε το 2001 όταν οι Cardigans έκαναν ένα μεγάλο διάλειμμα από τη μουσική τους καριέρα. Σαν A Camp κυκλοφόρησαν 2 άλμπουμ το ομώνυμο "A camp" και το "Colonia".

[ A camp - I can buy you ]

3. Serge Gainsbourg
Συμμετέχει στον tribute δίσκο του Γάλλου τραγουδιστή Serge Gainsbourg "Monsieur Gainsbourg revisited" στο τραγούδι "Angel's fall" το 2006, μαζί με τον σύζυγο της Nathan.

[ Nina Persson & Nathan Larson - Angel's fall ]

4. Manic street preachers
Στο όγδοο στουντιακό άλμπουμ της alternative rock μπάντας Manic street preachers "Send away the tigers" τραγουδάει το ντουέτο κομμάτι "your love is not enough" το 2007 και συμμετέχει και στο videoclip του.

[ Manic street preachers ft Nina Persson - Your love is not enough ]

5. The cake sale
Είναι μέλος της κολεκτίβας από κυρίως Ιρλανδούς τραγουδιστές The cake sale που δημιουργήθηκε το 2006 για φιλανθρωπικό σκοπό. Συμμετέχει στο ντεμπούτο άλμπουμ The cake sale με το τραγούδι "Black winged bird.

[ The cake sale ft Nina Persson - Black winged bird ]

6. Sparklehorse
Στο τρίτο άλμπουμ του idie group Sparklehorse "It's a wonderful life" κάνει φωνητικά σε δύο τραγούδια, στο "Gold day" και στο "Apple bed".

[ Sparklehorse ft Nina Persson - Gold day ]

7. Danger mouse
Στον δίσκο συνεργασία μεταξύ Dangermouse και Sparklehorse "Dark night of the soul" το 2010 κάνει φωνητικά στο τραγούδι "Daddy's gone".

[ Danger mouse & Sparklehorse ft Nina Persson - Daddy's gone ]

8. Florian Horwath
Στο άλμπουμ του Αυστραλού Florian "Sleepy head" συμμετέχει στο ντουέτο "Baby you got me wrong" και εμφανίζεται και στο videoclip.

[ Florian Horwath ft Nina Persson - Baby you got me wrong

9. Tom Jones
Στο άλμπουμ του Tom Jones "Reload" το 1999 οι Cardigans συμμετέχουν στο τραγούδι "Burning down the house" με την Nina να κάνει ντουέτο με τον Tom.

[ Tom Jones & the Cardigans - Burning down the house ]

10. Primary 1
Συνεργάστηκε με τον Άγγλο electro-pop καλλιτέχνη Joe Flory στο ντουέτο "The blues".

[ Primary 1 ft Nina Persson - The blues ]

Συντάκτρια άρθρου: Christina Corleone

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου