Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Ο σχιζοφρενής μεταλάς με το...μικρόφωνο!!


Ο Robert Bartleh Cummings είναι ο πλέον γνωστός frontman του συγκροτήματος White Zombie, που μετονομάστηκε σε Rob Zombie το 1996. Γεννημένος στην Μασαχουσέτη από γονείς που δούλευαν σε πανηγύρια, ο μικρός Rob από μικρός γνώρισε την βία και τον τρόμο όταν έγινε μάρτυρας μίας εξέγερσης στο πανηγύρι όπου τον μεγάλωναν οι δικοί του. Οι "τέντες" πήραν φωτιά, όλοι είχαν βγάλει όπλα και πυροβολούσαν και ένας τύπος άνοιξε το κεφάλι κάποιου άλλου με ένα σφυρί. Ο μικρός Rob δε ξέχασε ποτέ αυτό το συμβάν και μεγάλωσε όντας οπαδός των ταινιών τρόμου, του Alice
Cooper και του Chalres Manson. Στα 18 του μετακόμισε στην Νέα Υόρκη και η καριέρα του σαν μουσικός, σκηνοθέτης και ηθοποιός δεν άργησε να ξεκινήσει. Η τραχιά του φωνή, η εμμονή του με τα θρίλερ και τα κόμικ, καθώς και οι μπότες που φοράει σχεδόν 20 χρόνια τώρα είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα. Ο αδερφός του Michael David Cummings γνωστός ως Spider one είναι ο frontman της alternative metal μπάντας Powerman 5000. Σκηνοθέτης του Halloween I και II καθώς και πολλών άλλων θρίλερ, έχει πετύχει να τρομάζει το κοινό του στη σκηνή και στο πανί. Παντρεύτηκε με την αγαπημένη του ηθοποιό και χορεύτρια Sheri Moon Zombie την ημέρα του Halloween το 2002 μετά από 9 χρόνια συμβίωσης. Ο 47χρονος πλέον Rob Zombie μετράει μία καριέρα σχεδόν 28 χρόνων με 4 προσωπικά άλμπουμ και 4 με τους White Zombie. Ας δούμε μερικά από τα Highlights της πορείας του...


1. White Zombie
Η μπάντα που δημιούργησε ο Rob με την τότε κοπέλα του Sean Yseult, μπασίστρια του γκρουπ, το 1985 και χώρισαν μετά από 7 χρόνια χωρίς όμως να διαλύσουν το γκρουπ που μετά από 4 δίσκους και αρκετές αποτυχίες και επιτυχίες διαλύθηκε το 1998.

[ White Zombie - Thunder kiss 65 ]

2. Rob Zombie
Μετά την διάλυση των White Zombie το 1998 o Rob ακολουθεί σόλο καριέρα με μεγάλη επιτυχία, κυκλοφορώντας 4 άλμπουμ τα οποία έκαναν μεγάλες πωλήσεις παγκοσμίως! Μεγάλος ήταν και ο αριθμός συμμετοχών του σε soundtrack horror films και σε videogames.

[ Rob Zombie - Dragula ]

3. Ozzy Osbourne
Ο θρυλικός και φίλος του Rob, Ozzy του κάνει φωνητικά στο κομμάτι "Iron head" στον δεύτερο προσωπικό δίσκο του Rob "The sinister urge" του 2001.

[ Rob Zombie ft. Ozzy Osbourne - Iron head

4. Alice Cooper
Ο ήρωας του και καλός φίλος του Rob, Alice τον ανέβασε στη σκηνή των screm awards μαζί με τον Slash για να ερμηνεύσουν μαζί το schools out και το κοινό από κάτω σε κατάσταση υστερίας...μία εικόνα χίλιες λέξεις. Επίσης συμμετέχει φωνητικά στο τραγούδι "Hands of death (burn baby burn)" στη συλλογή "Past, Present and future".

[ Alice Cooper ft Rob Zombie & Slash - Schools out ]

5. Iggy Pop
Στον δίσκο των White Zombie "La sexorcisto:Devil music, vol.1" συμμετέχει στο τραγούδι "Black Sunshine" στην εισαγωγή και την αφήγηση των στίχων ο Iggy Pop.

[ White Zombie ft. Iggy Pop - Black sunshine ]

6. Lionel Richie
Για τις ανάγκες του soundtrack ταινίας του "House of 1000 corpses" ο Rob διασκευάζει το "brick house 2003" μαζί με τον Lionel Richie και την Trina στα φωνητικά.

[ Rob zombie ft Lionel Richie & Trina - Brick house 2003

7. Powerman 5000
Μαζί με τον αδερφό του Spider one ερμηνεύουν την επιτυχία του Rob "Thunder kiss 65" το 1998.

[ Powerman 5000 and Rob Zombie - Thunder kiss 65 ]

8. Howard Stern
Ο ραδιοφωνικός παραγωγός, συγγραφέας, ηθοποιός και φωτογράφος Howard Stern συμμετέχει φωνητικά στο τραγούδι "The great American Nightmare" στη συλλογή του Rob "Past, present and future".

[ Rob Zombie & Howard Stern - The great American nightmare

9. Lynard Skynard
Στον δίσκο των Lynard Skynard "God & Guns" το 2009 ο Rob κάνει δεύτερα φωνητικά στο κομμάτι "Floyd".

[ Lynard Skynard ft Rob Zombie - Floyd ]

10. The X-Ecutioners
Στο τρίτο άλμπουμ της hip hop μπάντας X-Ecutioners "Revolutions" κάνει φωνητικά μαζί με τον Josey Scott στο τραγούδι "(Even) more human than human".

[ The X-Ecutioners ft. Rob Zombie & Josey Scott - (Even) more human than human ]

Συντάκτρια άρθρου: Christina Corleone

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου