Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Η "πρόσφυγας" με την αισθησιακή φωνή


Η Lauryn Noelle Hill είναι η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και στιχουργός που έγινε γνωστή από το συγκρότημα Fugees. Γεννημένη στο Νιου Τζέρσι από μάνα δασκάλα αγγλικών και πατέρα προγραμματιστή υπολογιστών. Από μικρή άκουγε τους δίσκους των γονιών της που δεν ήταν τίποτα άλλο παρά Motown Μουσική σκηνή του 60. Η οικογένεια ήταν λάτρης της μουσικής και όλοι μαζί έπαιζαν μουσική σε γάμους, μεγαλώνοντας η μικρή Lauryn πήρε μικρόφωνο και ανέβηκε στη σκηνή και ενώ στην αρχή γιουχαρίστηκε στο τέλος κατάφερε να κερδίσει το κοινό της. Το The Refugee Camp ή αλλιώς οι Fugees διήρκεσαν 6 χρόνια (1991-1996) με την Lauryn να έχει μία "complicated" σχέση με τον Wyclef Jean, η οποία παραλίγο να καταλήξει σε παιδί αλλά τελικά έληξε και η Lauryn γνώρισε τον γιο του θρυλικού Bob Marley, Rohan Marley με τον οποίο έκανε 5 παιδιά. Από το 1997 και μετά ακολούθησε μία σόλο καριέρα στη διάρκεια της οποίας την αποκάλεσαν ρατσίστρια, επιτέθηκε στο Βατικανό και τους καθολικούς παπάδες, εγκατέλειψε την μουσική και προσπάθησε να βρει εσωτερική ηρεμία μακρυά από όλα τα social media. Η 37χρονη πλέον Lauryn έχοντας κερδίσει οχτώ Grammy στη μουσική της καριέρα, έχει επηρεάσει και επηρεάζει μια μεγάλη γκάμα καλλιτεχνών της μουσικής βιομηχανίας και όπως λέει και ο άντρας της Rohan: "γράφει μουσική παντού, στον καθρέφτη, στο χαρτί τουαλέτας παντού!αυτή η γυναίκα απλά δεν κοιμάται!". Η Lauryn είναι μία δυναμική γυναίκα με αισθησιακή φωνή και fashion icon. Ας δούμε 10 από τις καλύτερες συνεργασίες της...

1. Carlos Santana
Συμμετέχει στο άλμπουμ του Carlos Santana "supernatural" και τραγουδάει μαζί με τον ράπερ Cee Lo Green το τραγούδι "Do you like the way". Επίσης ο Carlos παίζει κιθάρα στο άλμπουμ της Lauryn "The miseducation of Lauryn Hill" στο τραγούδι "To Zion".

[ Santana ft. Lauryn Hill & Cee Lo Green - Do you like the way ]

2. Ronald Isley
Στο άλμπουμ του Ronald Isley του 2012 "Mr I" η Lauryn κάνει φωνητικά στο τραγούδι "Close to you".

[ Ronald Isley ft. Lauryn Hill - Close to you ]

3. Joss Stone
Η Lauryn συνεργάστηκε με την Joss κάνοντας φωνητικά στο τραγούδι "Music" στο άλμπουμ της Joss "Introducing Joss Stone" το 2007.

[ Joss Stone ft. Lauryn Hill - Music ]

4. Tanya Blount
Για τις ανάγκες του soundtrack της ταινίας Sister act 2:back in the habit, ερμηνεύει μαζί με την ηθοποιό και τραγουδίστρια Tanya Blount την μπαλάντα "His eye is on the sparrow".

[ Lauryn Hill & Tanya Blount - His eye is on the sparrow ]

5. Nas
Μαζί με τον ράπερ Nas ερμηνεύουν στο άλμπουμ του Nas "It was written" την επιτυχία "If i ruled the world (imagine that)" και η Lauryn εμφανίζεται και στο video clip του τραγουδιού.

[ Nas ft. Lauryn Hill - If i ruled the world ]

6. Common
Στο τρίτο άλμπουμ του ράπερ Common "One day it'll all make sense" του 1997 κάνει φωνητικά και τραγουδάει το ρεφρέν σόλο στο τραγούδι "Retrospect for life" το οποίο ήταν και το πρώτο single του δίσκου.

[ Common ft Lauryn Hill - Retrospect for life ]

7. Kanye West
Το 2004 η Lauryn είχε κάνει τα φωνητικά για το single του Kanye "All falls down" αλλά τελικά το υλικό δεν βγήκε στην αγορά και αντί αυτού βγήκε η εκτέλεση του τραγουδιού με την Syleena Johnson.

[ Kanye West ft. Lauryn Hill - All falls down ]

8. Ziggy Marley
Μαζί με τον μεγαλύτερο γιο του Marley και κουνιάδο της Ziggy έχουν τραγουδήσει επί σκηνής το τραγούδι του Bob Marley "Redemption song".

[ Ziggy Marley & Lauryn Hill - Redemption song ]

9. Mary J. Blige
Συμμετέχει φωνητικά στο άλμπουμ της Lauryn "The miseducation of Lauryn Hill" στο τραγούδι "i used to love him".

[ Lauryn Hill ft. Mary J. Blige - I used to love him ]

10. D' Angelo
Ο τραγουδιστής της R&B D' Angelo κάνει φωνητικά στο τραγούδι "nothing even matters" μέσα από το άλμπουμ της Lauryn Hill "The miseducation of Lauryn Hill".

[ Lauryn Hill ft. D' Angelo - nothing even matters ]

Συντάκτρια άρθρου: Christina Corleone

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου