Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ο ανδρόγυνος που ξέχασε τα...χάπια του!!


Ο Brian molko είναι ο frontman του γνωστού alternative group Placebo. Γεννημένος στο Λουξεμβούργο από Αμερικανό πατέρα (με Γαλλοϊταλική κληρονομιά) και μάνα Σκωτσέζα,  μεγάλωσε σ' ένα σπιτικό που συχνά μετακόμιζε και ήταν κατά των τεχνών. Ο πατέρας του προόριζε τον μικρό Brian να γίνει τραπεζίτης αλλά η επαναστατική ανδρόγυνη φύση του του επιφύλασσε διαφορετική μοίρα...Παρόλο που πήγαινε στο ίδιο σχολείο με τον Stefan Olsdal, μπασίστα των Placebo, ποτέ οι δυο τους δεν έκαναν παρέα και συμπτωματικά βρέθηκαν μία μέρα αφού είχαν ολοκληρώσει και οι δύο το σχολείο στο μετρό του south Kensington όπου και κανόνισαν το πρώτο τους Live. Ο Brian και η μπάντα λόγω ονόματος έκανε χρήση και πειραματίστηκε με όλα τα είδη ναρκωτικών εκτός από ηρωίνη που αργότερα συμπληρώθηκε και αυτή στη λίστα των παρενεργειών και εμπνεύσεων συμπληρώνοντας τα "meds" και το 2010 οι placebo "drug free" δήλωσαν πως αυτές οι εποχές αποτελούν παρελθόν. Ο Molko σαν εγκάρδιος φίλος του David Bowie τραγούδησε στο πάρτι για τα 50ά γενέθλια του φίλου του. Έχει ένα εφτάχρονο γιο με την πρώην γυναίκα του Helena Breg και από το 2009 δηλώνει bysexual. Μιλάει άπταιστα γαλλικά και έχει δυσανεξία στα γαλακτοκομικά. Η ιδιαίτερη "ρινική" φωνή του, το ανδρόγυνο στυλ με βαμμένα νύχια, eyeliner, κραγιόν και μεικ απ είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά στοιχεία της περσόνας του. Έχει δανείσει και έχει δανειστεί φωνές και μουσικές με πολλούς καλλιτέχνες της ροκ και ποπ σκηνής, ας δούμε ένα γρήγορο top 10.

1. The Cure
συμμετέχει στα φωνητικά και παίζει κιθάρα στο κομμάτι των Cure "if only tonight we could sleep" στο δίσκο των Cure "Kiss me, kiss me, kiss me".


2. Michael Stripe
Στον δίσκο των placebo "Meds" το 2006 συμμετέχει στα φωνητικά ο Michael Stripe των R.E.M. στο τραγούδι "broken promise".


3. Timo Maas
Ο Brian έχει συνεργαστεί αρκετές φορές με τον Γερμανό dj και παραγωγό της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής Timo Maas στα κομμάτια "Pictures", "Like Siamese", "First day" και "College 84".


4. Indochine
Στο άλμπουμ της Γαλλικής μπάντας Indochine "Alice& June"  κάνει φωνητικά στα κομμάτια "Pink water 2" και "Pink water 3".


5. Hotel persona
Οι hotel Persona είναι μια μπάντα project του μπασίστα Stefan Olsdal και του David Amen οι οποίοι έπαιζαν μουσική για πάρτι και ιδιαίτερες περιστάσεις. Σε ένα από τα δισκάκια τους συμμετέχει στα φωνητικά και ο Molko στο κομμάτι "modern kids".


6. Trash palace
Ο Γάλλος παραγωγός και Dj Dimitri Tikovoi συνεργάστηκε με τον Molko σαν Trash Palace στο τραγούδι του "the metric system".


7. Alpinestars
Η ηλεκτρονική μπάντα από το Μάντσεστερ Alpinestars χρησιμοποίησε τον ταλαντούχο Molko στα φωνητικά για το τραγούδι "carbon kid" για το δίσκο τους "white noise" το 2002.


8. AC acoustics
Στα φωνητικά του single "crush" της indie Σκωτσέζικης μπάντας από την Γλασκόβη Ac acoustics ξεχωρίζει η φωνή του Molko στο βάθος των στίχων...


9. Jane Birkin
Μαζί με την αγγλίδα ηθοποιό και τραγουδίστρια που μένει στη Γαλλία ο Brian ερμήνευσε το "smile".


10. Asia Argento
Με την Ιταλίδα ηθοποιό, μοντέλο, τραγουδίστρια και σκηνοθέτη asia Argento ερμήνευσαν σε άπταιστα γαλλικά την επιτυχία "je t'aime moi non plus" με την μουσική παραγωγή του Trash palace.



Συντάκτρια άρθρου: Christina Corleone

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου