Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Oh! My Garden
Οι Oh! My Garden  σχηματίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του '90 από τρεις παιδικούς φίλους. Ο κιθαρίστας / τραγουδιστής Νίκος Καραντζής, μπασίστας / τραγουδιστής Αλέξης Παπαϊωάννου και τον ντράμερ /και άλλων Θέμελης Τατάρης. Η Oh! My Garden  έγραψαν και εκτέλεσαν όλα τα τραγούδια τους στα αγγλικά δίνοντας την αίσθηση πλήρης και καθαρής funk / rock ενέργειας, με jazz αλλά και reggae επιρροές και στίχους με πολύ χιούμορ από την πρώτη μέρα μέχρι το τέλος του. 

Η πρώτη τους κυκλοφορία "Regrooveable», ήταν το 1996 από την Studio II Records, με τη συμμετοχή των σαξοφωνίστα Γιάννη Παπαναστασίου, στα πλήκτρα ο Κώστας Βαρβαρίγος και τρομπετίστας Μάνος Θεοδοσάκης. Σταδιακά έγιναν πλήρη μέλη του συγκροτήματος, μαζί με τον Γιάννη Δημητριάδη στα πλήκτρα και αργότερα στα κρουστά ο Τάκης Τσουργιάννης. Αυτά ήταν τα βασικά μέλη του συγκροτήματος Oh! My Garden στο δεύτερο full-CD τους, με το όνομα "Avant Garden" το 1999 από την Studio II Records. 

Σε όλα αυτά τα χρόνια η μπάντα έπαιξε σε πολλά φεστιβάλ, κλαμπ,  και άνοιξαν σε συναυλίες για ξένους καλλιτέχνες όπως ο Moby ("Rock Of Gods"), Akimbo ("Acid Jazz Records Festival"), JazzJamaica και πολλοί άλλοι. 

Το 2002 ο Αλέξης Παπαϊωάννου πέθανε μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο. Μετά από δική του επιθυμία, η μπάντα συνέχισε να εκτελεί και να διαδίδει με τον ήχο της θετική ενέργεια, με τον Γιώργο Μαράπα στο μπάσο. Δύο χρόνια αργότερα ο ντράμερ Θέμελης Τατάρης ακολούθησε τον Αλέξη Παπαϊωάννου σε αυτή τη παράξενη "συναυλία στον ουρανό", πεθαίνει από τον ίδιο ακριβώς λόγο όπως ο Αλέξης - και αφήνοντας την υπόλοιπη μπάντα και αμέτρητους φίλους τους άφωνους. Πριν από το θάνατό του, το συγκρότημα ηχογραφούσε νέο υλικό για ένα cd που δεν κυκλοφόρησε ποτέ.


Συντάκτης άρθρου: Φώτης Καρακώστας

1 σχόλιο:

  1. Άλλα 2 τραγούδια από τους Oh! My Garden

    http://www.youtube.com/watch?v=e5sNRHqaIaU&feature=relmfu

    http://www.youtube.com/watch?v=yVm54GTTbhY&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή