Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Το ξανθό Harajuku κορίτσι που δε χωρά "καμία αμφιβολία"!


Η Gwen Renée Stefani είναι η γνωστή Αμερικανίδα frontwoman των No doubt, σχεδιάστρια μόδας, συνθέτρια, στιχουργός και κατά καιρούς ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Καλιφόρνια από πατέρα Ιταλοαμερικανό που δούλευε στο marketing της Yamaha και μάνα Ιρλανδικής και Σκοτσέζικης καταγωγής που δούλευε ως λογίστρια πριν ασχοληθεί με τα οικιακά. Το όνομα της Gwen προέρχεται από τη νουβέλα "Airport" και είναι το όνομα μίας αεροσυνοδού που είναι ερωτευμένη με τον πιλότο της πτήσης. Είναι η μεγαλύτερη από τα τρία αδέρφια της αλλά μικρότερη από τον αδερφό της Eric ο οποίος έπαιζε πλήκτρα στους No doubt αλλά αργότερα έφυγε για να ακολουθήσει καριέρα στο παιδικό Simpsons. Τα περισσότερα ρούχα της Gwen ήταν χειροποίητα μιας και που όλη η οικογένεια ήξερε να ράβει ρούχα κάτι το οποίο αξιοποίησε και η Gwen μετέπειτα δημιουργώντας την δική της φίρμα ρούχων L.A.M.B(Love Angel Music Baby). Στο σχολείο έπασχε από δυσλεξία και διαταραχή ελλειμματικής προσοχής (ADHD) ή όπως αλλιώς λέμε εδώ "δεν καθόταν σε ησυχία". Μετά την επιτυχία των No doubt και την αποτυχημένη ερωτική σχέση με τον μπασίστα του γκρουπ (την χώρισε και της έδωσε έμπνευση για τραγούδια όπως το "don't speak"), γνώρισε τον τραγουδιστή των Bush Gavin Rossdale και μαζί έκαναν δύο αγοράκια απαντώντας στο ερώτημα του τραγουδιού της "What you're waiting for?". Η 43άχρονη πλέον μανούλα και ξανθιά περσόνα της ska-dance σκηνής επέστρεψε με τους No doubt πιο δυναμική από ποτέ με ένα ηλεκτρονικό πανηγύρι μουσικής όμοιο με κανένα άλλο δίσκο του γκρουπ. Ας δούμε όμως κάποια από τα βήματα από την πορεία της ως εκεί....

1. Sublime 
Το 1994 και ενώ το grunge ήταν στην μόδα στην Αμερική, γκρουπ όπως οι No doubt και οι Sublime είχαν μείνει στο περιθώριο. Η Gwen απέρριψε την σκληρότητα της grunge και προτίμησε την εικόνα μιας σύγχρονης Debbie Harry. Πριν λοιπόν γνωρίσουν επιτυχία βρέθηκαν με το γκρουπ Sublime για το τραγούδι "Saw red" μέσα από το δίσκο των Sublime "Robbin' the hood".

[ Sublime ft. Gwen Stefani - Saw red ]

2. Moby
Το 2000 στο κομμάτι του Moby "Southside" η Gwen εμφανίζεται σαν άλλη madonna να του γλείφει την "καράφλα" και να κάθεται δίπλα του με μαλλί ρασταφάρι πιασμένο κοτσίδες. Το κομμάτι κυκλοφόρησε σαν το όγδοο single του Moby για τον δίσκο "Play".

[ Moby ft. Gwen Stefani - southside ]

3. Eve
Το 2001 η Gwen συναντά στο δρόμο την Eve, ανεβαίνει στην τρίκυκλη μηχανή της και μας "ανατινάζει το μυαλό" με το single "Let me blow ya mind" μέσα από το δεύτερο άλμπουμ της Eve "Scorpion".

[ Eve ft. Gwen Stefani - Let me blow ya mind ]

4. Akon
Η Gwen μαζί με τα Harajuku girls που μία την κυνηγάνε και μία την βοηθάνε να ξεφύγει από την χρυσή φυλακή και να βρεθεί με τον αγαπημένο της Akon. Το "the sweet escape" μέσα από το δεύτερο προσωπικό δίσκο της Gwen "The sweet escape", περιγράφει μία σχέση που στην πορεία χάλασε λόγω ενός καβγά και πως θα μπορούσαν πάλι οι δύο ερωτευμένοι να είναι ιδανικά μαζί.

[ Gwen Stefani ft. Akon - The sweet escape ]

5. Damian Marley
Το τέταρτο single του άλμπουμ της Gwen "Now that you got it" περιέχει τη συνεργασία της με τον γιο του Bob Marley, Damian Marley να κάνει φωνητικά στο reggae background του κομματιού.

[ Gwen Stefani ft. Damian Marley - Now that you got it ]

6. André 3000
Στο πρώτο προσωπικό άλμπουμ της Gwen"Love.Angel.Music.Baby.", ο André 3000 ή αλλιώς Johhny Vulture γράφει, τραγουδά και κάνει την παραγωγή σε δύο τραγούδια, το "Bubble pop electric" και το "Long way to go".

[ Gwen Stefani ft. Johnny Vulture - bubble pop electric ]

7. Slim Thug
Για τις ανάγκες του πρώτου σόλο άλμπουμ ο Slim Thug ραπάρει στο κομμάτι "Luxurious".

[ Gwen stefani ft. Slim Thug - Luxurious ]

8. Lady Saw
Μέσα από το τέταρτο άλμπουμ των No Doubt το "underneath it all" είναι ένα κομμάτι με reggae επιρροές γραμμένο για τον Gavin και την πρώτη γνωριμία του με την Gwen στο Λονδίνο. Το τραγούδι αφού το άκουσε η Lady Saw έβαλε και εκείνη με τη σειρά της λίγο από το ταλέντο της.

[ No doubt ft. Lady Saw - Underneath it all ]

9. Pharrell Williams
Στο ντεμπούτο άλμπουμ του ράπερ Pharrell "In my mind" η Gwen κάνει φωνητικά στο τραγούδι "Can i have it like that" απαντώντας στο ερώτημα του τίτλου.

[ Pharrell Williams ft. Gwen Stefani - can i have it like that ]

10. Elan Atias
Μέσα από το soundtrack της ταινίας "50 first dates" ο Elan Atias μαζί με την Gwen διασκευάζουν το τραγούδι του Bryan Ferry "Slave to love".

[ Elan Atias ft. Gwen Stefani - Slave to love ]

Συντάκτρια άρθρου: Christina Corleone

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου