Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

"Αδίστακτο μωρό..."


Η Alison Nicole Mosshart ή αλλιώς γνωστή και ως "VV" και "baby ruthless" είναι η frontman των The Kills και περιστασιακά μοντέλο.  Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και στιχουργός που πολλοί την ήθελαν ζευγάρι με τον Jack White (white stripes) έχει μία φωνή πολύ ωμή και ταυτόχρονα μαγευτική. Η Alison είναι μια rock περσόνα με μαύρα μαλλιά, κρεμασμένο τσιγάρο στα χείλη, ρούχα που αμέσως γίνονται μόδα και καθώς βγάζει ένα μακρόσυρτο βήχα από το λαιμό της εξορκίζει τα πνεύματα λέγοντας "i want you to be crazy 'cause you are stupid baby when you are sane".  Ξεκίνησε την καριέρα της από το punk group "Discound" το 1995 το οποίο διαλύθηκε το 2000 και εκεί αρχίζει και η πιο σημαντική πορεία της καριέρας της.


1.  Jamie Hince
Γνωρίστηκαν λίγο παράδοξα την περίοδο που η Alison περιόδευε ακόμα με τους Discound, έμεναν στο ίδιο ξενοδοχείο και η Alison άκουσε τον Jamie να κάνει πρόβες με την κιθάρα του στο πάνω δωμάτιο του ξενοδοχείου που έτυχε να μοιράζονται.  Αμέσως γνωρίστηκαν και άρχισαν να ανταλλάσσουν μουσικές ιδέες.  Ο Jamie γύρισε Αγγλία και η Alison Φλόριντα όπου και έστελναν ο ένας στον άλλο κασέτες με μουσική και ιδέες, όμως λόγω απόστασης έκαναν εβδομάδες να σταλούν.  Μετά την σύντομη περιπέτεια υγείας της, η Mosshart κατάφερε επιτέλους να μετακομίσει στο Λονδίνο το 2008 και μαζί με τον Jamie δημιούργησαν τους The Kills.  Θέλοντας και οι δύο να αποκοπούν εντελώς από το παρελθόν τους υιοθέτησαν τα παρατσούκλια "VV" (Alison Mosshart) και "Hotel" (Jamie Hince).


[ The Kills - Cheap and Cheerful ]


2.  Jack White
Η γνωριμία ξεκίνησε όταν ο Jack ήταν ακόμα στους Raconteurs και λόγω προβλήματος με την φωνή του δε μπορούσε να κάνει όλα τα φωνητικά στα live και για αυτό το λόγο η Alison μπήκε ενεργά στο group.  Το 2008 μαζί με τον Jack δημιούργησαν το supergroup "Dead Weather" μαζί με τον Dean Fertita των Queens of the stone age και τον Jack Lawrence των Greenhornes.


[ The Dead Weather - Treat me like your mother ]


3.  Primal Scream
Το 2008 η Alison συμμετέχει στο άλμπουμ των Primal Scream "Riot city blues" στο τραγούδι "Dolls (sweet rock n roll)" κάνοντας δεύτερα φωνητικά αλλά και lead για λίγο προς το τέλος του κομματιού.


[ Primal Scream - Dolls ]


4.  Placebo
Συμμετέχει στο τραγούδι "Meds" από τον ομώνυμο δίσκο των Placebo.  Ακούγεται καθαρά στο background του κομματιού να ρωτάει συνεχώς των Molko "baby did you forget to take your meds?".


[ Placebo - Meds ]


5.  Last shadow puppets
Το 2008 η Alison συμμετείχε στο τρίτο single των Last shadow puupets "My mistakes were made for you" κάνοντας φωνητικά στο τραγούδι "Paris Summer" καθώς και εμφανίστηκε και πάνω στη σκηνή ερμηνεύοντας το στην περιοδεία τους στο Παρίσι.


[ Last Shadow Puppets - Paris summer ]


6.  Arctic Monkeys
Για τις ανάγκες του δίσκου Hambug, την παραγωγή του οποίου έχει κάνει ο Josh Homme, το 2008 η Alison κάνει δεύτερα φωνητικά στο τραγούδι "fire and the thud".


[ Arctic Monkeys - Fire and the thud ]


7.  Seasick Steve
Ενώ ο Jamie (των The Kills) είχε φύγει για ταξίδι του μέλιτος, η Alison μαζί με τα μέλη των Dead Weather βρήκε τρόπο να κρατηθεί απασχολημένη.  Με τον Jack White στα drums, τον John Paul John στο μπάσο, η ίδια στα φωνητικά μαζί με τον Seasick Steve έπαιξαν Live για το i-tunes festival μια διασκευή του κομματιού "write me a few lines" του Mississippi Fred McDowell.


[ Seasick Steve - Write me a few lines ]


8.  Dionysos
Το 2005 μαζί με τον Jamie κάνουν φωνητικά στον δίσκο "Monsters in love" της γαλλικής rock μπάντας "Dionysos" στο τραγούδι "old child" σαν The Kills.


[ Dionysos - old child ]


9.  Carla Azar
Στην ταινία Sucker Punch εμφανίζεται και μία ακόμα εκπληκτική συνεργασία της Alison με την τραγουδίστρια και drumer της μπάντας Autolux, Carla Azar.  Μαζί τραγουδάνε το κομμάτι "Tommorow never knows" για τις ανάγκες του soundrack της ταινίας.


[ Carla Azar - tommorow never knows ]


10.  The forest rangers
Για τις ανάγκες της πρεμιέρας της σειράς "Sons of anarchy", η Alison μαζί με τους forest rangers διασκευάζουν το γνωστό κομμάτι του Louis Armstrong "What a wonderful world".


[ Alison Mosshart & the Forest rangers - what a wonderful world


Συντάκτρια άρθρου: Cristina Corleone



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου