Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ο κακός σπόρος με τα χιλιάδες φονικά!


Ο Nicholas Edward "Nick" Cave είναι ο τραγουδιστής με τους περισσότερους φόνους στα τραγούδια του, γνωστός στο ευρύ κοινό και ως Nick Cave. Μεγαλωμένος από μάνα βιβλιοθηκάριο και πατέρα καθηγητή αγγλικών που τον νανούριζε με τα βιβλία Titus Andronicus και την Lolita, στην Αυστραλία ήταν από μικρός διεστραμμένη προσωπικότητα. Έχασε τον πατέρα του σε ηλικία 19χρονών, όταν όπως λέει ο ίδιος ήταν αρκετά μπερδεμένος σαν προσωπικότητα αφού κατηγορίες για ληστεία και διατάραξη του νόμου έπαιρναν και έδιναν. Σαν σχολιαρόπαιδο ήταν στην χορωδία του σχολείου και σύντομα ανέπτυξε τις φωνητικές του ικανότητες καθώς και τη διεστραμμένη οπτική των στίχων του εμπλουτισμένη με θάνατο, αγάπη, βία και θρησκευτικό περιεχόμενο. Ηθοποιός, μουσικός και συγγραφέας με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο έψαχνε τη μούσα του σε κάθε δυναμικό γυναικείο πρόσωπο(Anita Lane, PJ Harvey) που γινόταν γυναίκα του για μικρό διάστημα χωρίς να παντρευτεί καμία από αυτές, μέχρι που το 1999 γνώρισε τη γυναίκα που του χάρισε δίδυμα και από τότε είναι μαζί. Μία ιδιαίτερη φωνή σε σώμα κόρακα που ξερνάει θάνατο και αγάπη σε ποιητικά δεμένους στίχους άλλοτε στο σκοτάδι και άλλοτε υπό το φως του ήλιου. Ο κακός σπόρος φυτεύτηκε και τον αγαπήσαμε όλοι!!

1. The birthday party
Η πρώτη μπάντα του Cave με post-punk και gothic επιρροές που σχηματίστηκε το 1978 και διάλυσε το 1983.

[ The birthday party - Nick the stripper ]

2. Nick Cave and the Bad seeds
Οι κακοί σπόροι του Nick Cave φυτεύτηκαν το 1983 αμέσως μετά τη διάλυση των The birthday party και από τότε μέχρι σήμερα καρπούν alternative και post-punk μουσική υπό την αρχηγία του Nick.

[ Nick Cave and the bad seeds - The weeping song ]

3. Grinderman
Το side project του Cave που δημιουργήθηκε στο Λονδίνο και δρα μέχρι και σήμερα.

[ Grinderman - No pussy blues ]

4. Johnny Cash
Στο άλμπουμ του Cash "American IV:the man comes around" το 2002 τραγουδά ντουέτο το τραγούδι του Hank Williams "I'm so lonesome i could cry".

[ Johnny Cash ft Nick Cave - I'm so lonesome i could cry ]

5. Kylie Minogue
Στο δίσκο με τους Bad seeds "Murder ballands" τραγουδά ντουέτο με την ποπ Αυστραλιανή τραγουδίστρια Kylie το "Where the wild roses grow" και τη σκοτώνει για τις ανάγκες του τραγουδιού.

[ Nick Cave & the bad seed ft Kylie Minogue - where the wild roses grow ]

6. PJ Harvey
Με την παλιά ερωμένη του PJ τραγουδούν ντουέτο το "Henry Lee" ένα τραγούδι του δίσκου "Murder ballands".

[ Nick Cave & the bad seeds ft PJ Harvey - Henry Lee ]

7. Current 93
Συνεργάστηκε με την Βρετανική experimental μπάντα Current 93 στο άλμπουμ τους "All the pretty little horses" κάνοντας φωνητικά σε δύο τραγούδια.

[ Current 93 ft Nick Cave - All the pretty little horses ]

8. Pulp
Στο single των Pulp "Bad cover version" εμπεριέχεται και η διασκευή του Nick Cave στο τραγούδι των Pulp "Disco 2000".

[ Nick Cave - Disco 2000 ]

9. Marianne Faithfull
Είναι παραγωγός σε 3 τραγούδια της Marianne στο δίσκο της "Before the poison" και έχει κάνει φωνητικά στο άλμπουμ της "Easy come, easy go" για το τραγούδι των Decemberists "The crane wife 3".

[ Marianne Faithfull ft Nick Cave - The crane wife 3 ]

10. Chris Bailey
Συνεργάστηκε με τον Chris του punk group "The Saints" στο single "Bring it on" το 2003.

[ Nick Cave ft Chris Bailey - Bring it on ]

Συντάκτρια άρθρου : Christina Corleone

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου