Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ο άνθρωπος "ξυράφι"!!


Ο Norman Quentin Cook είναι ο γνωστός Άγγλος DJ με το παρατσούκλι Fatboy Slim. Γεννημένος στο μεγάλο προάστιο της Αγγλίας Bromley και μεγαλωμένος στο Brighton, ξέρει να παίζει κιθάρα, μπάσο και ντραμς. Από νεαρή κιόλας ηλικία ξεκίνησε να παίζει ως DJ σε μαγαζιά και να συμμετέχει σε μπάντες ως frontman. Το 1996 υιοθέτησε το παρατσούκλι Fatboy Slim από τα ξυραφάκια Gillette Slim και Gillette fatboy. Εθισμένος με το αλκοόλ για μεγάλο διάστημα της ζωής του κατάφερε να απεξαρτηθεί μετά από μια μεγάλη μάχη σε κέντρο απεξάρτησης. Έχει μια κόρη και ένα γιο με την Tv persona Zoe Ball και μετά από ένα μικρό διάστημα χωρισμού ζουν ευτυχισμένοι μαζί στο σπίτι τους στο Somerset. Ο Cook έχει χαρακτηριστεί από τις 50 μπάντες που πρέπει να δεις Live πριν πεθάνεις, μιας και οι συναυλίες του είναι ασφυκτικά κλεισμένες προκαλώντας συμφόρηση στους δρόμους της Αγγλίας όπου και αν εμφανίζεται. Αν και η φωνή του δεν ακούγεται, η μουσική του είναι τόσο δυνατή που είναι σαν να τον ακούς πίσω από τα samples και τα ριφ των τραγουδιών του. Ένας DJ πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους επίδοξους DJ του κόσμου!

1. The housemartins
Την δεκαετία του 80 ο Cook παίζει μπάσο στην indie pop μπάντα The housemartins και το τραγούδι "Caravan of love" που τραγουδάνε όλοι μαζί α καπέλα γνωρίζει μεγάλη επιτυχία.

[ The housemartins - Caravan of love ]

2. Beats International
Μετά την αποχώρησή του από τους The housemartins δημιουργεί το ηλεκτρονικό γκρουπ Beats International, το οποίο σημειώνει αμέσως επιτυχία με το τραγούδι "Dub be good to me" το 1990.

[ Beats International - Dub be good to me ]

3. Freak Power
Το 1993 δημιουργεί τους Freak Power μια acid jazz μπάντα που κρατάει μόλις 3 χρόνια και το single τους "Turn on, tune in, cop out" σκαρφαλώνει αμέσως τα UK charts.

[ Freak power - Turn on, tune in, cop out ]

4. Pizzaman
Μαζί με τον John Reid δημιουργούν το ηλεκτρονικό ντουέτο Pizzaman το 1993 και κυκλοφορούν ένα δίσκο από τον οποίο 3 τραγούδια μπήκαν στο UK chart.

[ Pizzamania - Happiness

5. Macy Gray
Ως Fatboy Slim πλέον συνεργάζεται στο τρίτο του άλμπουμ "Halfway between the gutter and the stars" με την Αμερικανίδα Macy Gray σε δύο τραγούδια "Love life" και "Demons".

[ Fatboyslim ft. Macy Gray - Demons ]

6. BPA
Μαζί με τον David Byrne και τον Dizzee Rascal συνεργάστηκε στο τραγούδι των The Brighton Port Authority "Toe Jam" το 2008. Ένα side project του Cook στο οποίο συνεργάστηκε και με τον Iggy pop στο τραγούδι "He's Frank" για το soundtrack της σειράς Heroes.

[ BPA ft Iggy Pop - He's Frank ]

7. Lateef
Το 2006 ο Cook ταξίδεψε στην Κούβα και έγραψε δύο τραγούδια με τίτλο "Shelter" τραγουδισμένα με την φωνή της Lateef. 

[ Fatboyslim ft. Lateef - Shelter

8. Santigold
Το 2010 μαζί με τον David Byrne ξανά συμμετέχουν στο άλμπουμ της Αμερικανίδας Santigold "Here lies love" στο τραγούδι "Please Don't".

[ David Byrne & Fatboyslim ft Santigold - Please don't ]

9. Riva Starr
Στο single του House DJ Riva Starr συμμετέχει στο τραγούδι "get naked" και περιγράφει τον Stefano σαν "crazy sexy cool".

[ Riva Starr & Fatboyslim - get naked ]

10. Christopher Walken 
Ο χορευταράς Christopher τα δίνει όλα στο video clip του Fatboy Slim "Weapon of choice" στο τρίτο στουντιακό άλμπουμ του Cook.

[ Fatboy Slim - Weapon of choice ]

Συντάκτρια άρθρου: Christina Corleone

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου