Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Σοκολατένιο "Δέρμα"



Η Deborah Anne Dyer ή αλλιώς Skin όπως την μάθαμε από το καλλιτεχνικό της όνομα μέσα από το group Skunk Anansie, είναι τραγουδίστρια, μοντέλο και role model για τις μελλοντικές γενιές των μαύρων γυναικών. Σπούδασε διακοσμητική εσωτερικών χώρων αλλά την παράτησε γρήγορα για να ασχοληθεί με την μουσική. Η ίδια λέει πως "δεν είμαι μουσικός αλλά περισσότερο καλλιτέχνης, και όχι γιατί παίζω κιθάρα χειρότερα και από κουφή καμήλα, αλλά επειδή το να είσαι σε ένα group δεν αρκεί μόνο να γράφεις στίχους και να τραγουδάς". Γεννημένη στο Brixton του Λονδίνου η ίδια λέει και την πιστεύουμε εξάλλου ότι δεν είναι το κοριτσάκι που μιλάει γλυκά και τρίβεται αλλά μία πιο δυναμική εκδοχή γυναίκας, ανδρομοντέλο θα λέγαμε αλλά παρόλα αυτά θηλυκό. Μαύρη λυγερόκορμη φιγούρα, ξυρισμένο σκάλπ, μεγάλα ζουμερά χείλη, φωνή που αγγίζει τον συναισθηματικό κόσμο και του πιο χοντρόπετσου, fashion icon και όλα αυτά στο ίδιο "Skin".


1. Skunk Anansie
Το group που έκανε το ντεμπούτο της και "η καλή μέρα από το πρωί φάνηκε" καθώς οι Skunk Anansie κέρδισαν γρήγορα το κοινό τους. Από την ίδρυση τους το 1994 μέχρι τη διάλυση τους το 2001, οι Skunk Anansie κυκλοφόρησαν 3 άλμπουμ που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία στην Αγγλία αλλά και παραπέρα. Η Skin πήγε να αναζητήσει την τύχη της σόλο και το 2009 ήρθε η στιγμή που επανενώθηκαν και κυκλοφόρησαν άλλο ένα άλμπουμ σαν Skunk Anansie το οποίο πήγε "σφαίρα" και θύμισε ξανά στο κοινό τους γιατί τους αγάπησαν αρχικά.


[ Skunk Anansie - Charlie big potato]


2.  Skin
Αφήνοντας πίσω το Group που την έκανε γνωστή άφησε και πάλι μαλλί και βγήκε σόλο. Το πρώτο της άλμπουμ δεν γνώρισε επιτυχία στην Αγγλία, όταν όμως βγήκε το single "getting away with it" η Ευρώπη έστρεψε μάτια και ενδιαφέρον προς την Skin δίνοντας της ευκαιρία για "εξιλέωση". Μετά την κυκλοφορία και του δεύτερου σόλο άλμπουμ ξύρισε και πάλι τα μαλλιά της και ετοιμάστηκε ψυχολογικά να σμίξει με τους φίλους της ζωντανεύοντας και πάλι τους Skunk Anansie.


[ Skin - Getting away with it ]


3.  Maxim
Το 2000 για τις ανάγκες του δίσκου του Maxim, μέλος των Prodigy, "Hell's kitchen" τραγούδησαν μαζί το τρίτο κομμάτι του δίσκου "carmen queasy". Το τραγούδι είναι ένα λογοπαίγνιο των λέξεων "calm and queasy" και είναι σαν να λένε "there is no rest for the wicked".


[ Maxim - Carmen Queasy ]


4.  Sevendust
Για το δεύτερο άλμπουμ της alternative rock μπάντας Sevendust "Home" η Skin κάνει φωνητικά και εμφανίζεται και στο official videoclip να χτυπιέται με την μπάντα στο κομμάτι "licking cream". Το άλμπουμ κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1999 και το κομμάτι μπήκε στο νούμερο 8 του δίσκου.


[ Sevendust - Licking Cream ]


5.  Tony Iommi
Το 2000 μαζί με άλλους εννιά ακόμα καλλιτέχνες (Dave Grohl, Henry Rollins, Serj Tankian, Billy Corgan, Ian Astbury, Ozzy, Billy Idol, Peter Steele, Phil Anselmo) συμμετείχε στο προσωπικό άλμπουμ του Tony Iommi, κιθαρίστα των θρυλικών Black Sabbath. Πάνω από την πιο σκοτεινή πλευρά της κιθάρας και τον δημιουργών των πιο επικών solo τραγούδησε το κομμάτι "Meat".


[ Tonny Iommi ft. Skin - Meat ]


6.  Bjork
Στο τηλεοπτικό μουσικό show για τα UK charts "Top of the pop" το 1995 ανέβηκε στη σκηνή μαζί με την Bjork συνοδεύοντας την στο κομμάτι της "Army of me". Δύο τόσο μακρινές από το γυναικείο φιγούρες, το κοριτσάκι που θέλει να γίνει γυναίκα με μαύρα φόρεμα που έπιανε όλη τη σκηνή και η μαύρη τίγρης που δεν τολμάς να ακουμπήσεις αλλά θαυμάζεις από μακρυά, όμως τόσο σέξι και ροκ που ειλικρινά πόσο τυχεροί ήταν αυτοί οι Άγγλοι που βρίσκονταν από κάτω;


Bjork ft. Skin - Army of me ]


7.  Erick Morillo & Eddie Thoneick
Δύο από τους κορυφαίους παραγωγούς και dj της Αγγλίας, έγραψαν το κομμάτι "If this ain't love" το 2012 που κυκλοφόρησε την ημέρα των ερωτευμένων, παρουσιάζοντας μία Skin να δένει αρμονικά με τα Beat της μουσικής και μέσα από τα "φανταχτερά" εφέ του video να γεννιέται μέσα από τη δύναμη της μουσικής.


[ Erick Morillo & Eddie Thoneick ft. Skin - If this ain't love ]


8.  Ed Case
Η μαγευτική Skin δάνεισε την φωνή της στον μάστερ των μιξ και της ηλέκτρο-garage σκηνής Ed. Ο Ed έγινε γνωστός μέσα από το μιξάρισμα του κομματιού των Gorillaz "Clint Eastwood". Το τραγούδι με την Skin "Good times" έφτασε μέχρι τη θέση 49 των UK charts.


[ Ed Case ft. Skin - Good times ]


9.  Lenny Kravitz
Live για την Γαλλική τηλεόραση στο show "Taratata" η Skin μαζί με τον Lenny ερμήνευσαν το τραγούδι της Betty Davis "Anti love song". Δυστυχώς δεν υπάρχει βίντεο από το show άλλα κλείνοντας μάτια οι φιγούρες τους θα ζωντανέψουν σίγουρα μπροστά σας.


[ Lenny Kravitz & Skin - Anti love song ]


10.  K's choise
To 1996 η Skin ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τους K's choise και ερμήνευσαν μαζί το "not an addict". Νομίζω ότι το βίντεο τα λέει όλα....


[ K's choise ft. Skin - Not an addict ]


Συντάκτρια άρθρου: Cristina Corleone

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου