Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Ο Καλιφορνέζος με το κιλτ και τη "σκύλα" του



Ο Jonathan Houseman Davis είναι ο frontman του nu metal συγκροτήματος Korn.  Γεννημένος στην Καλιφόρνια της Αμερικής από πιτσιρίκι είχε προβλήματα με το άσθμα και με τους γονείς του, οι οποίοι χώρισαν όταν ο Davis ήταν μόλις 3 χρονών.  Ο μικρός Davis έμεινε με τον πατέρα του και την μητριά του με την οποία δε τα πήγαινε και τόσο καλά.  Οι φήμες που δημιούργησαν το όνομα και τον ντόρο γύρω από το όνομα των Korn ήθελαν τον Jonathan να έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά από μικρή ηλικία από τον πατέρα του.  Καθώς σχεδόν όλα τα τραγούδια εμπεριέχουν μηνύματα σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων ο Jonathan όταν βγήκε το Daddy δήλωσε πως η πηγή έμπνευσης του ήταν ένα παιδάκι-γείτονας το οποίο είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον πατέρα του και τον είχε στιγματίσει έντονα σαν πιτσιρίκι.  Ο μικρός Davis μεγάλωσε και επηρέασε την μουσική των Korn αλλά και της nu metal σκηνής ξεκινώντας από το αγαπημένο του musical "Jesus Christ Superstar" και την αγαπημένη του μπάντα-καλλιτέχνη Michael Jackson. Ένα μείγμα ομολογουμένως περίεργο αλλά το αποτέλεσμα έκανε θαύματα.  Λάτρης της Σκωτίας έχει εμφανιστεί ουκ ολίγες φορές με κίλτ στα Live των Korn και αποδεικνύοντας πως για να είσαι άντρας δεν είναι απαραίτητα τα παντελόνια!  Εκκεντρική περσόνα, πλήρως drug & alcohol free τα τελευταία 5 χρόνια, πατέρας 3 παιδιών, κάτοχος φωνής που σου διαπερνά το στομάχι και σου ξεριζώνει τα άντερα και καλλιτέχνης που απλά περιμένεις κάθε φορά την καινούρια του δουλειά να βγει.  Έχει συνεργαστεί με πάρα πολλούς καλλιτέχνες σε άλμπουμ και Live και πολλοί καλλιτέχνες τον έχουν τιμήσει στα Live τους, χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν το Download Festival το 2006 όπου έπαθε ITP(μία ασθένεια του αίματος) και χρειάστηκε να κατέβει από την σκηνή για να εισαχθεί στο νοσοκομείο, εκείνη την βραδιά όλα τα group τραγούδησαν για αυτόν και τους Korn.  Μία τόση ιδιαίτερη και "περίεργη¨άλλες φορές φωνή έχει ειδικά σχεδιασμένο μικρόφωνο το αποκαλούμενο "The bitch".


1.  Sepultura
Ο Jonathan  συμμετέχει στο έκτο και τελευταίο άλμπουμ των Sepultura με τον Max Cavalera σε ένα τραγούδι μαζί με τον τραγουδιστή των Faith no more Mike Patton.  Το τραγούδι λέγεται "Lookaway" και παρόλο που όλος ο δίσκος "Roots" πατάει πάνω στην Βραζιλιάνικη καταγωγή του Cavalera, το συγκεκριμένο κομμάτι έχει και λίγο από τα στοιχειωμένα φωνητικά του Davis που του δίνουν μια ιδέα "παιδικής κακοποίησης".


[ Sepultura - Lookaway ]


2.  Orgy
Η death pop-electronic rock μπάντα από το Λος Άντζελες στο ντεμπούτο άλμπουμ τους Candyass φώναξαν και όχι άδικα τον Jon σε βοήθεια για ένα μικρό geust στο τραγούδι "Revival".  Ο Davis στοιχειώνει και τους Orgy με την φωνή του και ανεβάζει την αναγνωρισιμότητα της στο πι και φι.


[ Orgy - Revival ]


3.  Videodrone
Οι Cradle of thorns ή κοινώς γνωστοί ως Videodrone είναι ένα industrial rock γκρουπ από την Καλιφόρνια οι οποίοι σαν Videodrone κυκλοφόρησαν ένα δισκάκι στην δισκογραφική των Korn και έκαναν και συνεργασία με τον Jon.  Για το κομμάτι "Ty Jonathan down" ο Jon μαζί με τον  Ty Elam κάνουν ένα δυνατό ντουέτο το οποίο φυσικά και έκαναν και videoclip.


[ Videodrone - Ty Jonathan down ]


4.  Limp Bizkit
Στο δεύτερο άλμπουμ της μπάντας "Significat other" το οποίο περιέχει συνεργασίες με μεγάλα ονόματα υπάρχει και μία συνεργασία "Epic"! Ο τραγουδιστής των Stone Temple Pilots και frontman των Velvet Revolver, Scott Weiland και ο Jonathan κάτω από τις μουσικές των Limp Bizkit συνθέτουν στιχουργικά και τραγουδούν μαζί το "Nobody like you".  Ο Jon εμφανίζεται και στο videoclip του 4ου single του άλμπουμ "Break stuff" να "μανουριάζει" με τον τραγουδιστή, το videoclip είναι μια παρέλαση celebrities καθώς εκτός από τον Jon στο video εμφανίζονται ο Snoop Dogg, ο Dr. Dre, ο Eminem με την κόρη του, ο Seth Green (ηθοποιός), ο μπασίστας των Red hot chili peppers Flea, ο Pauly Shore (Αμερικανός κωμικός) και ο σκειτμπορντίστας Riley Hawk.


[ Limp Bizkit - Nobody like you ]
[ Limp Bizkit - Break stuff ]


5.  Snot
Για το δεύτερο και τελευταίο άλμπουμ "Strait up" της μπάντας Snot που κυκλοφόρησε το 2000 έγινε και η συνεργασία με τον Davis στο κομμάτι "Take it back".  Το άλμπουμ αυτό των Snot περιέχει "τεράστιες" συνεργασίες από την αρχή μέχρι το τέλος με ονόματα όπως Max Cavalera, Serj Tankian, Brandon Boyd, Ozzy Osbourne, Fred Durst, Dez Fafara, Corey Taylor και πολλούς ακόμα!!


[ Snot - Take it back ]


6.  Deadsy
Στο δεύτερο στουντιακό άλμπουμ της μπάντας "Commencement" ο Davis ανοίγει τον δίσκο κάνοντας φωνητικά στο πρώτο κομμάτι "The key to Gramercy park".  Στο videoclip ο Jon δεν εμφανίζεται ούτε για διακοσμητικός, γεγονός καλό μιας και η αισθητική του Video Μου θύμισε λίγο Πόκεμον.  Έχεις τον γιατρό-χασάπη, τον θάνατο, τον τενίστα-ζωόφιλο, τον σαγόνια και το κολεγιόπαιδο να συναγωνίζονται στα σόλο για το ποιος θα πάρει το τεράστιο κλειδί του πάρκου που περιστρέφεται επιδεικτικά μπροστά τους.


[ Deadsy - The key to Gramercy park ]


7.  Linkin Park
Μία ακόμα συνεργασία του Jon αυτή την φορά θα λέγαμε όχι μαζί αλλά για λογαριασμό των Linkin Park στο άλμπουμ τους Reanimation ενώθηκε μουσικά με το ντουέτο Humble Brothers για το τραγούδι "1stp Klosr" το οποίο δεν είναι παρά μία διασκευή του γνωστού "One step closer".  Οι Humble Brothers που έφτιαξαν και την μουσική διασκευή του κομματιού είναι γνωστοί για τις δουλειές τους με την EA (Electronic Arts) για παιχνίδια όπως Need for speed: hot pursuit 2 και SimCity 4.


[ Linkin Park - 1stp Klosr ]


8.  Notorious B.I.G.
Για τον δίσκο Duets: The final Chapter ο "σεσημασμένος και μεγάλος" ράπερ Notorious συνεργάστηκε με τον Davis για ένα spooky-rap ντουέτο "Wake up".  Τα αίματα ανάβουν στην μέση περίπου του τραγουδιού καθώς ο Jon χρησιμοποιεί κάθε αληθινή και fake φωνή που διαθέτει στα συρτάρια του και ο B.I.G. αρχίζει να πυροβολάει της νότες του κομματιού τρέποντας στο σε γρήγορη φυγή.


[ Notorious Β.Ι.G. - Wake up ]


9.  Infected mushroom
Στο τέταρτο άλμπουμ των "δηλητηριασμένων μανιταριών" (μακρυά από εμάς) ήρθε και άλλη μία έκπληξη.  Τον είδαμε στο ραπ, τώρα πάμε και στο psychedelic trance και εκεί καταλαβαίνεις όταν ένας καλλιτέχνης μπορεί ή όχι να αφήσει το δυνατό αποτύπωμα που ακόμα και στους πιο κόντρα ρόλους να τα σπάει!  Το τραγούδι "smashing the opponet" αφήνει το άρωμα του Davis και κάνει μια psychedelic trance μπάντα όπως οι Infected mushroom να πατήσει από την πλευρά του industrial rock.  Ο Jon εμφανίζεται στο κλιπάκι του γκρουπ να φωνάζει εγκλωβισμένος μέσα από μια φορητή τηλεόραση ενώ τριγύρω γίνεται το ίδιο το "ξεκατίνιασμα".


[ Infected mushroom - Smashing the opponet ]


10.  Suicide
Στο τρίτο άλμπουμ της extreme μέταλ μπάντας "The black crown" ο Davis κάνει φωνητικά στο κομμάτι "Witness the addiction" και παίρνει πάνω του εξ ολοκλήρου το ρεφρέν.


[ Suicide - witness the addiction ]


Συντάκτρια άρθρου: Christina Corleone

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου