Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Germans have the beer, Serbians have the balls!




Αυτό είναι το σύνθημα στο Ozrem ένα χωριό της Σερβίας, το οποίο είναι περήφανο για το ετήσιο φεστιβάλ που διοργανώνει.  Κατά τους Σέρβους, λοιπόν, στη Γερμανία μπορεί να έχουν μπύρες σε ατελείωτη ποικιλία αλλά στο συγκεκριμένο χωριό έχουν τα αρ@#δια, όπως λένε οι ίδιοι και μάλιστα σε αντίστοιχη ποικιλία!


Σε αυτό το φεστιβάλ, μπορείτε να περιηγηθείτε ανάμεσα σε πληθώρα ψησταριών, καζανιών αλλά και "μπαλών", από γαϊδάρου, αρνιού μέχρι και μοσχαριού.  Για τους πολύ τολμηρούς, υπάρχει και η απόλυτη επιλογή και πρόκληση, αυτή του να δοκιμάσει αμελέτητα από καγκουρό.


Το συγκεκριμένο πιάτο είναι η αιτία για καυγάδες ανάμεσα στην παρέα, μιας και σε άλλους αρέσει ενώ σε άλλους όχι.  Από την άλλη, σε πόσα μέρη του κόσμου μπορείς να δοκιμάσεις τέτοια γεύση (δεν έχω προσωπική εμπειρία) και το κυριότερο να διασκεδάσεις με ατάκες του τύπου: "Έχεις τα αρ@#δια να φας αρ@#δια?" ή κυριολεκτικά "τσίμπα ένα αρ@#δι" και άλλες αντίστοιχες. 



Φανταστείτε να βρισκόσασταν με την παρέα σας σε μια τέτοια κατάσταση, ανάμεσα σε τόσα μπαλάκια, ενώ ξεπλένετε το στόμα σας με άφθονη μπύρα ή αλλιώς Pivo όπως τη λένε και στη Σερβία! Κλείνοντας, πρέπει να παραδεχτώ, είναι λίγο περίεργο άρθρο, αλλά από την άλλη, και ποιο δεν είναι;



Συντάκτης άρθρου: Κοντιζάς Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου