Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Ο βασιλιάς της...ερήμου!!



Ο Joshua Michael Homme, γεννημένος τον Μάιο του 1973 είναι ένας ταλαντούχος μουσικός, προικισμένος από το Θεό κιθαρίστας, παραγωγός, τραγουδιστής και έχει καταφέρει κάτι που πολλοί frontman έχουν ονειρευτεί...να συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της rock μουσικής σκηνής όχι μόνο για ένα live αλλά για ολόκληρα project!! Greatest collaborations λοιπόν του θρύλου που λέγεται Josh Homme.

1.  John Garcia

Το 1988, σε ηλικία μόλις 15 χρονών ο josh συνέθεσε μία heavy metal/stoner μπάντα με τους συμμαθητές του John Garcia και Brant Bjork.  To group γνώρισε μεγάλη επιτυχία καθώς έγιναν γνωστοί για τα "generator parties" Που διοργάνωναν στην έρημο.  Ο Josh στο ρόλο του βασικού και μοναδικού κιθαρίστα έδωσε τον ήχο και το στίγμα που έκανε τους Kyuss να ξεχωρίσουν και να επηρεάσουν πολλές μπάντες μετά.


2.  Josh Homme

Όχι δεν έχω κάνει λάθος, οι Queens of the stone age ήρθαν περίπου ένα χρόνο μετά τους Kyuss και ένα σύντομο πέρασμα από τους Screaming Trees.  Ο Josh σαν ανήσυχος και αεικίνητος μουσικός συνέθεσε τους QOTSA με την ελπίδα να συνεργαστεί με τον Mark Lanegan στον ρόλο του frontman και κατάληξε να κάνει ο ίδιος τον frontman για πρώτη φορά στη ζωή του.  Μία συνεργασία που κρατάει ακόμα και σήμερα...


3. PJ Harvey

Το 1997 ο Josh Homme ίδρυσε τον θεσμό Dessert Sessions όπου καλλιτέχνες της Desert Palm σκηνής καλούνταν να μπουν στο στούντιο και να ηχογραφήσουν για χάρη της μουσικής.  Καλλιτέχνες όπως η PJ Harvey, o Twiggy Ramirez, ο Mark Lanegan, ο Nick Oliveri και πολλοί άλλοι μπήκαν στα στούντιο του Rancho De la luna.  Μέχρι στιγμής τα Dessert Sessions έχουν γίνει 10 στο νούμερο και συνεχίζουν...



4.  Jesse Hughes

Το 1998 o Josh με τον φίλο του Jesse έφτιαξαν τους Eagles of death metal.  Για τα επόμενα χρόνια οι EODM επισκιαζόντουσαν από την δόξα των QOTSA μέχρι που ο Josh επιβεβαίωσε τους φαν πως και οι δυο μπάντες είναι το ίδιο σημαντικές για εκείνον δίνοντας 3 άλμπουμ στους Eagles of  Death Metal άλλα όχι και τόση υποστήριξη στα τουρ όπως θα ήθελε ο ίδιος.



5.  Dave Grohl - John Paul Jones

Με τον ρόλο του frontman και πάλι στα χέρια του, ένα πολυτάλαντο drummer (παλιότερα στους Nirvana) Dave και τον μπασίστα των Led Zeppelin John οι Them Crooked Vultures δεν ήταν απλά ένα Supergroup ήταν ΤΟ soupergroup.



6.  Unkle

Ο Homme έκανε ένα πέρασμα από το 3ο στουντιακό άλμπουμ των unkle "War stories" το 2007.  Για το κομμάτι "restless" όπου είναι και ένα από τα τρία promo του δίσκου, ο Josh έκανε τα lead vocals.



7.  Alex Turner

Ο Josh Homme εκτός από σχεδόν ολόκληρη την παραγωγή του δίσκου των Arctic Monkeys "Humbug" έκανε και back vocals για το τραγούδι "All my own stunts" από το άλμπουμ "Suck it and see".


8.  Primal Scream


Τον Ιούλιο του 2008 οι Primal Scream έδωσαν το πόστο του κιθαρίστα στον Josh Homme για την ηχογράφηση του κομματιού "Necro Hex Blues" από το άλμπουμ "Beautiful future".




9.  Eddie Vedder

Να και κάτι που δε πρόκειται ποτέ να δούμε σε αυτή την χώρα...Josh Homme ντουέτο με Eddie Vedder στο Alpine Valley Music Theater του Winsconsin, για τις ανάγκες του διήμερου συναυλιακού εορτασμού των 20 χρόνων των Pearl Jam.



10.  Liam Howlett

Μαζί με τον μουσικό παραγωγό και dj των Prodigy για τις ανάγκες του promo cd τους "Take me to the hospital" ο Josh έβαλε την τέχνη του για την παραγωγή του Wreckage mix.



Συντάκτρια άρθρου: Christina Corleone

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου