Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Η ξυπόλυτη αμαζόνα!!


Η Jocelyn Eve Stoker είναι η γνωστή τραγουδίστρια και ηθοποιός Joss Stone. Γεννημένη στην Αγγλία από πατέρα που κάνει εξαγωγές-εισαγωγές φρούτων και ξηρών καρπών και μάνα μάνατζερ της ίδιας, μεγάλωσε με μπόλικο καλλιτεχνικό ταλέντο όπως λέει η ίδια και αφήνοντας το σχολείο πρόωρα, της άφησε μια μικρή δυσλεξία που την ταλαιπωρεί ακόμα. Στη σκηνή εμφανίζεται πάντα ξυπόλητη, είναι φανατική χορτοφάγος από τότε που γεννήθηκε και το πρώτο άλμπουμ που άκουσε και αγάπησε από μικρή και ήταν και η αιτία για την μουσική της πορεία ήταν τα Greatest hits της Aretha Franklin. Η soul την κέρδισε από μικρή και όπως λέει η μάνατζερ και μάνα της "είναι δύσκολο να τραγουδήσει κανείς soul, γιατί πρέπει να έχεις πολύ καλή φωνή για να το κάνεις". Οι συνεργασίες της πολλές, σε live εμφανίσεις και σε άλμπουμ, με καλλιτέχνες από όλο το φάσμα της μουσικής. Η μόλις 25 χρονών Joss έχει καταφέρει να ξεπεράσει μέχρι και την Amy Whinehouse με τον δίσκο της "Introducing Joss Stone". Μία ξεχωριστή φωνή με πολύ συναίσθημα, η λευκή Aretha Franklin όπως την αποκαλούν και πολυτάλαντη Joss...ας δούμε μερικές συνεργασίες της.

1. Superheavy
Το supergroup Superheavy δημιουργήθηκε το 2011 με τους καλλιτέχνες Mick Jagger, Dave Stewart, A.R. Rahman, Joss Stone και Damian Marley. Ο πρώτος δίσκος του γκρουπ δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια μίξη όλων των μουσικών ειδών που κατέχουν οι εμπλεκόμενοι.

[ Superheavy - Miracle worker ]

2. Melissa Etheridge
Στα Grammy awards το 2005 ανέβηκαν στη σκηνή με την Melissa και τραγούδησαν τα "Cry baby" και "Piece of my heart" σε ένα μίνι tribute για την Janis Joplin.

[ Joss Stone & Melissa Etheridge - Cry baby/Piece of my heart ]

3. John Legend
Με τον John Legend έχουν εμφανιστεί Live σε αρκετές συναυλίες όπως το 2006 στις pre-game τελετές για το Super bowl XL. Και η διασκευή τους "Family affair" από τους Sly and the family Stone το 2005 τους χάρισε και το Grammy.

[ Joss Stone, John Legend & Van Hut - Family affair ]

4. Donna Summer
Το 2005 στην συναυλία του VH1 "Save the music" τραγούδησε μαζί με την Donna Summer το τραγούδι του Otis Redding "Try a little tenderness".

[ Joss Stone & Donna Summer - Try a little tenderness ]

5. Herbie Hancock
Στο 45ο άλμπουμ του Herbie "Possibilities" τραγουδά στο κομμάτι "When love comes to town" μαζί με τον Jonny Lang.

[ Joss Stone & Jonny Lang - When loves comes to town ]

6. James Brown
Το 2005 ανεβαίνει στη σκηνή μαζί με τον θρύλο James Brown και ερμηνεύουν τα "It's a man's world" και "Papa's got a brand new bag" στο BBC one show "Friday night with Jonathan Ross".

[ James Brown & Joss Stone - It's a man's world/Papa's got a brand new bag

7. Ricky Martin
Στο ένατο άλμπουμ του Πορτορικανού Ricky Martin η Joss κάνει φωνητικά στο τραγούδι "The best thing about me is you" το 2010.

[ Ricky Martin ft. Joss Stone - The best thing about me is you ]

8. Lauryn Hill
Στο άλμπουμ της Joss "Introducing Joss Stone" υπάρχει και η συνεργασία της με την Lauryn "Music".

[ Joss Stone ft. Lauryn Hill - Music ]

9. Tom Jones
Η ξυπόλυτη Joss συνοδεύει στη σκηνή τον Tom Jones σε μία συναυλία για την πριγκίπισσα Diana στο τραγούδι "Ain't that a lot of love".

[ Tom Jones & Joss Stone - Ain't that a lot of love ]

10. Carlos Santana
Το 2005 συμμετέχει στο τραγούδι "Cry baby cry" μαζί με τον Santana στην κιθάρα και τον Sean Paul στα ραπ φωνητικά.

[ Santana ft Joss Stone & Sean Paul - Cry baby cry ]

Συντάκτρια άρθρου: Christina Corleone


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου