Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Μπύρα και το καλοκαίρι!!


Καλό καλοκαίρι σε όλους τους φίλους της μπύρας, μιας και είναι η πρώτη επίσημη μέρα του καλοκαιριού! Τι είναι το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε το καλοκαίρι; Μα φυσικά  τα μπάνια και κατ' επέκταση τη σιλουέτα που θα παρουσιάσουμε στην παραλία.  Οπότε αρχίζουμε τις περικοπές...κομμένα τα λαδερά, τα έτοιμα φαγητά, τα ποτά αλλά όχι η μπύρα!  Γιατί ποιος μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του σε μία παραλία μόνο χωρίς μια δροσερή μπύρα; Ή ακόμα το βραδάκι μετά από μια κουραστική και πολύ ζεστή μέρα.

Δεν υπάρχει περίπτωση, λέτε, να πιω μπύρα και να μην κάνω κοιλιά, και εδώ έχετε άδικο!
Η μπύρα είναι από τα πιο παρεξηγημένα ποτά σχετικά με τις θερμίδες της. Ένα ποτήρι μπύρας 250ml περιέχει 107 θερμίδες, ενώ ένα ποτήρι κρασί 150ml περιέχει 115 θερμίδες! Το λάθος βρίσκετε στο συνδυασμό της μπύρας με τροφές υψηλής θερμιδικής αξίας όπως τα πατατάκια.

Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα και δεν περιέχει λίπος ή λιποπρωτεΐνη ( τη γνωστή σε όλους χοληστερίνη!) Η μαγιά της είναι πλούσια σε βιταμίνες Β γι’ αυτό η ήπια κατανάλωσή της έχει ευεργετικές ιδιότητες. Σημαντικό ν’ αναφέρουμε ότι πέρα από την διατροφική της αξία είναι και πηγή ομορφιάς ,αφού χάρη στα πολύτιμα συστατικά της , όπως αντιοξειδωτικά, μέταλλα και ιχνοστοιχεία έχει αντιγηραντικές ιδιότητες που θρέφουν σε βάθος τα μαλλιά και την επιδερμίδα μας.

Η χαμηλή περιεκτικότητα της μπύρας σε αλκοόλ την ανακηρύσσει χαμηλή σε θερμίδες.  Όσο μικρότερη περιεκτικότητα αλκοόλ, τόσο λιγότερες θερμίδες.

Η καλύτερη πρόταση για μηδενικές θερμίδες είναι η μή αλκοολούχες μπύρες
Oι πλούσιες σε φρέσκα φρούτα
Oι περισσότερες μπύρες της κατηγορίας lager
[ lager ]

Κείμενο by Christina Corleone

1 σχόλιο: