Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Η KONIG LUDWIG


H KONIG LUDWIG HEFE WEISSBIER είναι αυθεντική Βαυαρέζικη μπύρα φτιαγμένη από σιτάρι παρασκευασμένη αυστηρά, σύμφωνα με τους Γερμανικούς νόμους της αγνότητας. Είναι ελαφριά, αφρώδης, με χαρακτηριστική θολότητα και δεν φιλτράρεται ποτέ.

ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ...

Σχεδιάστηκε έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο το σερβίρισμα της μπύρας. Η χωρητικότητά του είναι ίση με τη χωρητικότητα της μπύρας στο μπουκάλι. Η ζύμωση της KONIG LUDWIG HEFE WEISSBIER ξεκινάει τη στιγμή που αδειάζει στο ποτήρι.


  



ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ...

Η KONIG LUDWIG HEFE WEISSBIER σερβίρεται πάντα στο ειδικό ποτήρι. Αυτή η μπύρα δεν πίνεται από το μπουκάλι. Η επιτυχία στο σερβίρισμα βρίσκεται σε 3 απλές κινήσεις.
1. Εφ' όσον η μπύρα έχει παγώσει στους 3-5οC τη σερβίρετε στο ειδικό ποτήρι.
2. 'Οταν γεμiζετε το ποτήρι, το γέρνετε με κλίση 45ο.
3. Ρίχνετε την μπύρα στις πλευρές τον ποτήρι. 'Οταν στο μπουκάλι μείνουν 2-3 δάχτυλα μπύρα το κουνάτε μέχρι να δημιουργηθεί αφρός. Εκεί έχει πλέον κατασταλάξει όλη η μαγιά. Ρίξτε την και αυτή στο ποτήρι και απολαύστε τη μοναδική Βαυαρέζικη μπύρα.


Η  ΙΣΤΟΡΙΑ 

Η KONIG LUDWIG δημιουργήθηκε από ένα Πρίγκιπα – ταιριαστή για ένα Βασιλιά


  • Το σήμα κατατεθέν της ζυθοποιίας KONIG LUDWIG είναι «μπύρα Βασιλικής Υψηλότητας» (Bier von königlicher Hoheit) και αναφέρεται στην βασιλική κληρονομιά της, η οποία ανατρέχει πίσω ως το 1260 και στην βασιλική δυναστεία των Βίτελσμπαχ.
  • Σήμερα, ο Πρίγκιπας Λεοπόλδος της Βαυαρίας, δισέγγονος του τελευταίου Βασιλιά της Βαυαρίας, συνεχίζει την βασιλική παράδοση. Μεριμνεί ο ίδιος προσωπικά και διασφαλίζει την υψηλή ποιότητα και την εξαιρετική γεύση της KONIG LUDWIG HEFE WEISSBIER.
  • Το οικόσημο της δυναστείας των Βίτελσμπαχ με τα λιοντάρια και την κορώνα στην ετικέτα της KONIG LUDWIG HEFE WEISSBIER θεωρείται ως μία σφραγίδα ποιότητας και δεσμεύει την ζυθοπ0ιία της KONIG LUDWIG να τηρεί πάντα την υπόσχεσή της για «Βασιλική Βαυαρική Μπύρα».
  • Κάθε χρόνο τον Ιούλιο στο παραδοσιακό κάστρο της ζυθοποιίας στο Kaltenberg διεξάγονται Ιπποτικοί αγώνες (το περίφημο «Kaltenberger Ritterturnier», www.ritterturnier.de) όπου όλοι απολαμβάνουν την KONIG LUDWIG HEFE WEISSBIER σερβιρισμένη  μέσα σε ένα γνήσιο μεσαιωνικό περιβάλλον.
Συντάκτης κειμένου: Δημήτρης Μασοκώστας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου