Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ο Μεξικανός σολίστας!!


Ο Carlos Augusto Alves Santana είναι ο μοναδικός Αμερικανός κιθαρίστας Μεξικάνικης καταγωγής που ο ήχος της κιθάρας του και τα σόλο του ξεχωρίζουν σε όποιο τραγούδι του και αν ακούσεις. Από πέντε χρονών έμαθε να παίζει βιολί και σε ηλικία 8 χρονών έμαθε να παίζει κιθάρα και με την βοήθεια του δασκάλου του ανέπτυξε και υιοθέτησε το προσωπικό του στυλ στα σόλο. Αρχικά εργαζόταν σαν λαντζέρης σε μαγαζιά και σαν street artist για να βγάζει τα προς το ζην. Δεν άργησε όμως να του χαμογελάσει η τύχη και μέσα από την ατυχία ενός περφόρμερ να του δοθεί η ευκαιρία να τον γνωρίσει το κοινό που αργότερα έμελλε να γίνει δικό του. Δημιουργώντας την δική του μπάντα η οποία άλλαζε συνέχει και διαρκώς με το όνομα Santana, έπαιζαν από latin,jazz, αφρικάνικους ρυθμούς και κρουστά που τότε δεν ήταν και τόσο διαδεδομένα στο χώρο της μουσικής. Το 1973 παντρεύτηκε την γυναίκα του Deborah. Την ίδια χρονιά γνωρίστηκε και με τον γκουρού Sri Chinmoy, ο οποίος τον βοηθούσε με την καριέρα του και την φιλοδοξία να τον κάνει ροκ σταρ. Οι απαιτήσεις όμως του γκουρού και η πίεση που του ασκούσε στο να μη κάνει οικογένεια και άλλους κανόνες που καταπίεζαν τη ζωή του Carlos, οδήγησαν στη λήξη της συνεργασίας του και στην γέννηση των τριών παιδιών που έκανε με την γυναίκα του. Τριάντα τέσσερα χρόνια μετά το 2007 χώρισαν με την γυναίκα του και το 2010 παντρεύτηκε την 53χρονη tour ντράμερ του Lenny Kravitz, Cindy Blackman. Ο Santana έχει σολάρει μαζί με πολλούς καλλιτέχνες της ροκ αλλά και της ποπ μουσικής σκηνής. Ας περιοριστούμε όμως σε 10...

1. Everlast
Το rock-hip hop group Everlast συμμετέχει στο τραγούδι "Put your lights on" στο δίσκο του Santana "Supernatural".

[ Carlos Santana ft. Everlast - Put your lights on ]

2. Rob Thomas
Ο τραγουδιστής της alternative μπάντας "Matchbox twenty" τραγουδάει το "Smooth" μέσα από το άλμπουμ του Carlos και γνωρίζει τεράστια επιτυχία.

[ Carlos Santana ft. Rob Thomas - Smooth ]

3. Lauryn Hill & Cee Lo Green
Ένα φοβερό ντουέτο μεταξύ Lauryn Hill από Fugees και Cee Lo Green από το ντουέτο Gnarles Barkely με background τα σόλο του Santana εμπεριέχεται και αυτό στο δίσκο "Supernatural".

[ Carlos Santana ft. Lauryn Hill & Cee Lo Green - Do you like the way ]

4. Eagle-Eye Cherry
Στο δίσκο του Carlos "Supernatural" υπάρχει και η συνεργασία με τον Σουηδό Eagle-Eye Cherry στο τραγούδι "Whishing it was".

[ Carlos Santana ft. Eagle-Eye Cherry - Whishing it was ]

5. Michael Jackson
Στο δίσκο του μακαρίτη Jackson "Invincible" παίζει κιθάρα στο τραγούδι "Whatever happens".

[ Michael Jackson ft Carlos Santana - Whatever happens ]

6. Shakira
Το 2006 ο Carlos συνεργάζεται με την ποπ-λάτιν τραγουδίστρια από την Κολομβία Shakira στο τραγούδι "Illegal".

[ Shakira ft Carlos Santana - Illegal ]

7. Steven Tyler
Το 2005 στο άλμπουμ του Santana "All that i am" συμμετέχει ο τραγουδιστής και frontman των Aerosmit, Steven Tyler στο τραγούδι "Just feel better".

[ Carlos Santana ft Steven Tyler - Just feel better ]

8. Sean Paul & Joss Stone
Η βελούδινη φωνή της soul Joss Stone και ο Τζαμαϊκανός τραγουδιστής της reggae μπλέκουν τα δύο αυτά είδη με την Μεξικάνικη κιθάρα του Carlos.

[ Carlos Santana ft Sean Paul & Joss Stone - Cry baby cry ]

9. Alex Band
Μαζί με τον τραγουδιστή της Αμερικάνικής μπάντας The Calling συνεργάζονται στο τραγούδι "Why don't you & I" στο δίσκο του Carlos "Shaman".

[ Carlos Santana ft Alex Band - Why don't you & I ]

10. Mana
Με την Μεξικάνικη μπάντα από την πόλη που γεννήθηκε ο Carlos συνεργάζονται στο τραγούδι "Corazon Espinado".

[ Carlos Santana ft Mana - Corazon Espinado ]

Συντάκτρια άρθρου: Christina Corleone


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου