Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Άσπρη ρίγα...

Ο Jack White ή αλλιώς John Antony Gillis, φτάνοντας στα 36 κατάφερε να χαρίσει στο κοινό του 3 πολύ σημαντικές μπάντες, άπειρες συμμετοχές και συνεργασίες σε δίσκους, σκηνοθεσία σε video clip, ηθοποιία αλλά και να καθιερώσει τον εαυτό του ανάμεσα στους 100 καλύτερους κιθαρίστες του κόσμου καταλαμβάνοντας την 17η θέση.



Σκοπός αυτού του αφιερώματος είναι να θυμίσει σε όσους τον γνωρίζουν και να παρουσιάσει σε όσους δεν τον ξέρουν τις 10 σημαντικότερες συνεργασίες του μέχρι σήμερα.


1. Meg White

Η γυναίκα του και μέλος του group white stripes, ήταν η αρχή όλων.  Μία garage διμελής μπάντα με την Meg στα τύμπανα ενίοτε και φωνητικά και φυσικά των Jack σε ρόλο frontman.


2. Alison Mosshart


Αν και τεχνικά οι Dead Weather είναι ένα supergroup αποτελούμενο από τον Dean Fertina των Queens of the stone age και τον Jack Lawrence των Greenhornes, η μπάντα κυρίως εστιάζει στην χημεία του Jack με την τραγουδίστρια των Kills Alison Mosshart.  Η ερωτική έλξη επί σκηνής και η ένταση της μουσικής τους έκανε πολλούς να πιστεύουν πως είναι ζευγάρι κάτι το οποίο οι ίδιοι αρνούνταν.


3. Brenda Benson


Τετραμελής μπάντα που σχηματίστηκε κυρίως επειδή ο Jack White ήθελε να συνεργαστεί με τον rocker από το Michigan, Brenda Benson ο οποίος πριν τους Raconteurs έκανε κυρίως solo καριέρα.


4. Alicia Keys


Για τις ανάγκες τις ταινίας James Bond Quantum of Solace.


5. Loretta Lynn


Ο Jack κατάφερε να αναβιώσει την καριέρα της Loretta Lynn συμμετέχοντας και κάνοντας παραγωγή στον δίσκο της Van Lear Rose το 2004.


6. Electric Six


Οι ρόκερς από το Detroit έκαναν μεγάλη επιτυχία με το κομμάτι "Danger!High Voltage" ένα σουρεάλ ντίσκο υβρίδιο με τον Jack White στα back vocals να υστεριάζει στην κυριολεξία.  Ο Jack ποτέ δεν παραδέχτηκε για την συμμετοχή στο κομμάτι πράγμα που οδήγησε την μπάντα να αστειεύεται λέγοντας πως τα φωνητικά τα έκανε ένα ρομπότ ονόματι John S.. O'Leary.



7. Danger Mouse and Daniele Luppi


Η συνεργασία με την Ρώμη απέδωσε όταν ο mastermind super-producer Danger Mouse και ο συνθέτης Daniele Luppi πάντρεψαν επιρροές από classic spagetti western  soundtracks και τα κοψίματα της φωνής του Jack white.


8. Wanda Jackson


Άλλη μία αναβίωση καριέρας αυτή την φορά για την rockabilly ντίβα Wanda Jackson, για την οποία έκανε την παραγωγή του δίσκου της The party ain't over, από τον οποίο ξεπήδησε το hit "Shakin' all over".


9. The Rolling Stones


Οι γερόλυκοι της ροκ φώναξαν τον White να τους συνοδέψει για ένα τραγούδι επί σκηνής, στην συναυλία του Martin Scorsese για την ταινία Shine a light.



10. Karen Elson


Η γυναίκα του White από το 2005 έως το 2011 ήταν γνωστή αρχικά ως μοντέλο και έπειτα ως τραγουδίστρια με το album The Ghost who walks.  Το video clip του τραγουδιού σκηνοθέτησε ο White καθώς και εμφανίζετε ο ίδιος σε αυτό ως κιθαρίστας.



Συντάκτρια άρθρου: Christina Corleone

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου